Mušľový šalát so zelenou špargľou
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Varené mušle vylúpeme a zmiešame s blanšírovanou zelenou špargľou, stonkovým zelerom, šalátom frissé a olúpanými rajčinami nakrájanými na kúsky.
- 2
Ochutíme dresingom, ktorý sme pripravili z dijonskej horčice, octu, citrónovej šťavy a olivového oleja. Nakoniec primiešame estragón a nasekaný petržlen.
- 3
Náš tip: Estragón je základné zelené korenie francúzskej „vysokej kuchyne“. Je obľúbený aj po celom Balkáne, v Taliansku, Španielsku a Amerike. Jemne aromatizuje a chuťovo ovplyvňuje pokrmy. Má účinok aj na chuť k jedlu a dobré trávenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu