Mušľový šalát so zelenou špargľou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 6. mája 2010
Mušľový šalát so zelenou špargľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Varené mušle vylúpeme a zmiešame s blanšírovanou zelenou špargľou, stonkovým zelerom, šalátom frissé a olúpanými rajčinami nakrájanými na kúsky.

  2. 2

    Ochutíme dresingom, ktorý sme pripravili z dijonskej horčice, octu, citrónovej šťavy a olivového oleja. Nakoniec primiešame estragón a nasekaný petržlen.

  3. 3

    Náš tip: Estragón je základné zelené korenie francúzskej „vysokej kuchyne“. Je obľúbený aj po celom Balkáne, v Taliansku, Španielsku a Amerike. Jemne aromatizuje a chuťovo ovplyvňuje pokrmy. Má účinok aj na chuť k jedlu a dobré trávenie.

Diskusia k receptu

tinca
S prípravou mušlí akoby sa dnes vrece roztrhlo, len ako ich čistiť nemá nám kto poradiť.???
redakcia
@tinca , keď sme pridávali tieto recepty, bola založená aj diskusia, skús pozrieť tam.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha