Veľkonočný baránok
Alexander Szépe
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 31. marca 2010
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 31. marca 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Cukor, žĺtky, vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru vymiešame na penu. Potom pridáme citrónovú šťavu, penu z bielkov a múku.
- 2
Opatrne premiešame a nalejeme do formy v tvare barančeka, ktorú sme vytreli tukom a vysypali múkou. Pečieme v stredne rozohriatej rúre.
- 3
Ozdobíme polevou, krémom alebo len pocukrujeme. Na oči a ňufák použijeme klinčeky či hrozienka.
- 4
NÁŠ TIP: Skúste pri pečení piškótového cesta najprv odvážiť vajíčka a pridať toľko cukru, aká je ich hmotnosť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu