Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Foto: Marek Velček
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
100 g
10 g
1 PL
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme a stiahneme špagátikom. Teplom dymu údime asi 60 minút.

  2. 2

    Uhorkový dip: Čerstvú šalátovú uhorku nastrúhame, pridáme smotanu, soľ, korenie, štipku cukru, horčicu, majonézu, kôpor, kapary, cesnak, šťavu z citróna a premiešame.

  3. 3

    Tanier ozdobíme uhorkovým dipom, priložíme údeného pstruha, dozdobíme a podávame.

  4. 4

    Náš tip: Pre toho, kto nemá rád rybaciu kožu, je pstruh ideálny. Po údení sa z neho dá koža ľahko odstrániť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia