Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme a stiahneme špagátikom. Teplom dymu údime asi 60 minút.
- 2
Uhorkový dip: Čerstvú šalátovú uhorku nastrúhame, pridáme smotanu, soľ, korenie, štipku cukru, horčicu, majonézu, kôpor, kapary, cesnak, šťavu z citróna a premiešame.
- 3
Tanier ozdobíme uhorkovým dipom, priložíme údeného pstruha, dozdobíme a podávame.
- 4
Náš tip: Pre toho, kto nemá rád rybaciu kožu, je pstruh ideálny. Po údení sa z neho dá koža ľahko odstrániť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu