Orechovica

pavas - fotkapavas, 20. júna 2010

Na tento likér sú potrebné orechy otrhané koncom júna alebo začiatkom júla, teda okolo Jána. V tomto čase sú orechy ešte mäkké, ale už s vyplneným jadrom. A práve takéto potrebujeme na poriadnu orechovicu

Suroviny

1 l
5 ks
250 g
1 ks
1 na 2-3 l alkoholu
hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté orechy prekrojíme na štvrťky a citrón na plátky. Všetky prísady dáme do pohára, premiešame, uzavrieme sáčkom, dáme na 40 dní na slnečné miesto a každý deň premiešame.Namiesto vodky môžeme použiť aj domácu pálenku

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
ja robievam inak, a každý rok, ešte nám zostalo z minulého, ale používame ho na žalúdočné problémy. Dávam škoricu, klinčeky, pomaranč, citrón.
@pavas , veď teraz je ten správny čas, zajtra som na školení, ale v sobotu idem na to. P.S. Tú griotku mám už zaliatu, už teraz je to dobré. Musím ale vydržať. Robila som tú s tým červeným vínom. Ďakujem za recept.
stačí 5 orechov? Všade píšu viac. A mohla by som skúsiť aj teraz? Orechy sú ešte zelené, majú síce už škrupinu, ale čo keby som ich rozbila a tak použila?
Mne sa teraz " lúhuje " 25 orechov na 1,5 l vodky. Má to vyše masiaca a ešte počkám. Niet času a dlhšie vydrží.:-)). Ak máš ešte zelené orechy, tak skús aj teraz. Ja som orechy drvil na doske na mäso.
@vierag , 5 orechov stačí, ale keď dáš viac nič nepokazíš. Keď ich dáš lúhovať do alkoholu teraz tak už nemusia obsahovať tie látky ako okolo Jána. Preto už neodporúčam začínať s lúhovaním orechov v tejto dobe ich zrelosti

Pridaj komentár k receptu: