Pošírovaný losos s pomarančovou omáčkou
			   Michal Klimek
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 11. júna 2010
		   
		   šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 11. júna 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
- 
                                                    1
                                                    Do hrnca dáme variť vodu, do ktorej vhodíme bobkový list, soľ, citrón, nové korenie a necháme zovrieť. Lososa nakrájame na 200 g porcie zbavíme ich kože a vložíme do pripraveného vriaceho vývaru, ktorý už ďalej nevaríme, necháme postáť cca 10 minút. 
- 2
Smotanu, pomarančovú šťavu a dobre umytú kôru zmiešame a varíme, kým zmes nezhustne, potom precedíme. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme zemiaky nakrájané na plátky a na pomalom ohni dusíme. 
- 3
Lososa vyberieme, osušíme a podávame so zemiakmi a prelejeme omáčkou. Dekorujeme plátkom citróna a pomaranča. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu