Pošírovaný losos s pomarančovou omáčkou
Michal Klimek
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 11. júna 2010
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 11. júna 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť vodu, do ktorej vhodíme bobkový list, soľ, citrón, nové korenie a necháme zovrieť. Lososa nakrájame na 200 g porcie zbavíme ich kože a vložíme do pripraveného vriaceho vývaru, ktorý už ďalej nevaríme, necháme postáť cca 10 minút.
- 2
Smotanu, pomarančovú šťavu a dobre umytú kôru zmiešame a varíme, kým zmes nezhustne, potom precedíme. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme zemiaky nakrájané na plátky a na pomalom ohni dusíme.
- 3
Lososa vyberieme, osušíme a podávame so zemiakmi a prelejeme omáčkou. Dekorujeme plátkom citróna a pomaranča.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu