Hovädzí jazyk ako sviečková
Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 3. mája 2010
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 3. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, slaninku a nastrúhanú zeleninu a chvíľku popražíme. Zalejeme vodou, pridáme jazyk, koreniny, soľ a varíme zhruba 2,5 hodiny. Jazyk vyberieme, do šťavy pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme, precedíme a dochutíme soľou, citrónom a horčicou.
- 2
Placky spravíme z nastrúhaných zemiakov, pridáme cesnak, majorán, drvenú rascu, soľ, vajce a múku. Vyprážame malé placky.
- 3
NÁŠ TIP: Uvarený jazyk necháme len mierne vychladnúť a ošúpeme ho. Ak by vychladol úplne, bude sa len ťažko šúpať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keďže aj majorán je korenina, skončil pri jazyku, keď som dala uvariť recept začiatočníčke..... :(
Treba si prečítať postup. Majorán je tam spomínaný az pri plackach. A začiatočníčka by mohla vedieť ze do sviečkovej sa majorán nedáva :-)