Recepty, kde je čili
Zapečené krevety s fetou podľa Roba Pappa
V tomto videu spevák Robo Papp pripraví svoje overené a obľúbené zapečené krevety, ktoré vám prevoňajú...
Pasta all'amatriciana
Ďalší zo série receptov s guanciale (v zásade ich moc nie je, preto dávam aj tento...
Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....
Cestoviny s brokolicou
Zasa jedna talianska inšpirácia. Takto ich robím ja, aj keď je
samozrejme viacero alternatív a možností......
Šalát z červenej a bielej fazule z konzervy
Nestíhala som fotopostup, tak aspoň recept si ukladám.
Casarecce s prosciuttom a rukolou
Obdobné recepty tu samozrejme
sú... Tak pre inšpiráciu dávam aj
môj....
Rezance dan dan
Sezamový (arašidový) základ, na ňom rezance a na nich opražené
mleté mäso so zha cai......
Švej ču žu
Ako pri každom (nielen čínskom) jedle je receptov kvantum, nasleduje môj zjednodušený recept ale nie
nejako zvlášť vybočujúci z toho, čo to má byť....
Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice
Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...
Polievka Tom Yum s krevetami a kokosovým mliekom
Do hrnca nalejeme 150 ml kokosového mlieka
a 150 ml vody a necháme zovrieť. Pridáme
na šikmo nakrájanú...
Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...
Jarné rolky
Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú...
Koložvárska kapusta
Cibuľu nakrájame na
jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný
cesnak a mleté mäso. Mäso...
Losos teriyaki s pórom a rezancami
Máte radi chutné ryby a rýchlu
prípravu? Ak áno, tak tento recept
si určite obľúbite...
Cícerové fašírky s bôbom
Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať...
Daal (polievka z červenej šošovice)
V indickej kuchyni sa jedlo delí podľa piatich chutí – sladké, slané, korenisté, horké a kyslé. Správne vyvážené indické jedlo by
malo obsahovať všetky chute....
Zapečené krevety s fetou podľa Roba Pappa
V tomto videu spevák Robo Papp pripraví svoje overené a obľúbené zapečené krevety, ktoré vám prevoňajú...
Pasta all'amatriciana
Ďalší zo série receptov s guanciale (v zásade ich moc nie je, preto dávam aj tento...
Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....
Cestoviny s brokolicou
Zasa jedna talianska inšpirácia. Takto ich robím ja, aj keď je samozrejme viacero alternatív a možností......
Šalát z červenej a bielej fazule z konzervy
Nestíhala som fotopostup, tak aspoň recept si ukladám.
Casarecce s prosciuttom a rukolou
Obdobné recepty tu samozrejme sú... Tak pre inšpiráciu dávam aj môj....
Rezance dan dan
Sezamový (arašidový) základ, na ňom rezance a na nich opražené mleté mäso so zha cai......
Švej ču žu
Ako pri každom (nielen čínskom) jedle je receptov kvantum, nasleduje môj zjednodušený recept ale nie nejako zvlášť vybočujúci z toho, čo to má byť....
Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice
Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...
Polievka Tom Yum s krevetami a kokosovým mliekom
Do hrnca nalejeme 150 ml kokosového mlieka a 150 ml vody a necháme zovrieť. Pridáme na šikmo nakrájanú...
Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...
Jarné rolky
Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú...
Koložvárska kapusta
Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a mleté mäso. Mäso...
Losos teriyaki s pórom a rezancami
Máte radi chutné ryby a rýchlu prípravu? Ak áno, tak tento recept si určite obľúbite...
Cícerové fašírky s bôbom
Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať...
Daal (polievka z červenej šošovice)
V indickej kuchyni sa jedlo delí podľa piatich chutí – sladké, slané, korenisté, horké a kyslé. Správne vyvážené indické jedlo by malo obsahovať všetky chute....