Zemiakovo-mäsová panvica (Gröstl)

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 11. marca 2022
Zemiakovo-mäsová panvica (Gröstl)
Foto: Shutterstock.com
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
200 g uvarené (alebo klobása, či údenina)
1 ks
2 strúčiky
1 ks
3 vetvičky
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke spolu s celým strúčikom cesnaku a 1 vetvičkou tymianu. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame.

  2. 2

    Jablko ošúpeme a nakrájame na kocky, rovnako aj údené mäso alebo údeninu. Čili papričku nasekáme nadrobno.

  3. 3

    Panvicu s olejom rozpálime, pridáme nakrájaný strúčik cesnaku, čili a tymian. Údené mäso alebo slaninu dobre opečieme, pridáme zemiaky a jablko a opekáme. Osolíme, okoreníme.

  4. 4

    Môžeme podávať s volským okom, ozdobené nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu

zolik
Viedenaci tomu hovoria Erdäpfelschmarrn. Je to velmi dobre panvicove jedlo na zbytky. Zaklad je vzdy cibula a zemiaky uvarene v supke. A hocico z predchadzajucich dni, alebo z chladnicky. Ci klobasa, udene, pecene kura, salam, slanina atd. S volskym vajcom alebo bez. S prazenicou alebo bez. Aj so zeleninou z predchadzajucich dni (brokolica, mrkva..). Moze sa posypat nastruhanym syrom. Je to taky Schmarrn. Velmi kreativny recept. A vzdy je iny.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha