Zemiakovo-mäsová panvica (Gröstl)
Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 11. marca 2022
piatková príloha denníka Pravda, 11. marca 2022
Foto: Shutterstock.com
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke spolu s celým strúčikom cesnaku a 1 vetvičkou tymianu. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame.
- 2
Jablko ošúpeme a nakrájame na kocky, rovnako aj údené mäso alebo údeninu. Čili papričku nasekáme nadrobno.
- 3
Panvicu s olejom rozpálime, pridáme nakrájaný strúčik cesnaku, čili a tymian. Údené mäso alebo slaninu dobre opečieme, pridáme zemiaky a jablko a opekáme. Osolíme, okoreníme.
- 4
Môžeme podávať s volským okom, ozdobené nasekanou pažítkou.
Tiež zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu