Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas, spoluautorka projektu LadyChef, 11. marca 2022
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas, spoluautorka projektu LadyChef, 11. marca 2022
Foto: Zuzana Sisáková
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku nakrájame na rezance. Osolíme, okoreníme mletým korením a na rozohriatom oleji orestujeme. Vyberieme z panvice na tanier.
- 2
Vo výpeku orestujeme na prúžky nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme nakrájaný cesnak, roztlačené paradajky a nadrobno nakrájanú čili papričku. Pridáme opečené mäso a dusíme asi 20 minút, kým nie je mäso mäkké. Ak treba, podlejeme vodou alebo vývarom.
- 3
Tesne pred dokončením pridáme uvarenú fazuľu a necháme prevrieť. Ochutíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať so zemiakovými šúľancami alebo s ryžou.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu