Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas, spoluautorka projektu LadyChef, 11. marca 2022
Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou
Foto: Zuzana Sisáková
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 ks
3 strúčiky
300 g
300 g (uvarená alebo z plechovky)
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku nakrájame na rezance. Osolíme, okoreníme mletým korením a na rozohriatom oleji orestujeme. Vyberieme z panvice na tanier.

  2. 2

    Vo výpeku orestujeme na prúžky nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme nakrájaný cesnak, roztlačené paradajky a nadrobno nakrájanú čili papričku. Pridáme opečené mäso a dusíme asi 20 minút, kým nie je mäso mäkké. Ak treba, podlejeme vodou alebo vývarom.

  3. 3

    Tesne pred dokončením pridáme uvarenú fazuľu a necháme prevrieť. Ochutíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať so zemiakovými šúľancami alebo s ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia