Kung Pao kuracie prsia
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kung Pao je tradičná klasika v čínskej kuchyni a som si istá, že toto jedlo už
vyskúšal Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kung Pao je tradičná klasika v čínskej kuchyni a som si istá, že toto jedlo už
vyskúšal každý z vás. Pripraviť sa však dá v množstve podôb. Tentokrát som Kung Pao pripravila v kombinácii so zelenými
fazuľkami, chrumkavými arašidmi a skutočne chutnou omáčkou. Poďte tento recept vyskúšať, som si istá, že vám bude chutiť.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
40 g |
|
1 ks |
|
Na ryžu: | |
200 g |
|
500 ml |
|
1/2 ČL |
|
Na marinádu: | |
3 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
3 strúčiky |
|
1/4 ČL |
|
|
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
- 2
Potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni domäkka (približne 15 minút).
- 3
Všetky suroviny na marinádu spolu dobre rozmiešame.
- 4
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, a potom ich obalíme v pripravenej marináde. Necháme ich postáť v marináde aspoň 15 minút.
- 5
V hrnci alebo vo woku na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- 6
Potom pridáme namarinované mäso aj so zvyšnou marinádou a restujeme ho na silnom plameni približne 3 minúty.
- 7
Potom mäso varíme na miernom plameni približne 10 minút. Ak je to potrebné, môžeme ho podliať trochou vody.
- 8
Po 10 minútach k mäsu primiešame arašidy, zelené fazuľky a jedlo varíme ešte 5 minút.
- 9
Hotové Kung Pao podávame posypané nasekanou jarnou cibuľkou spolu s uvarenou ryžou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prepacte, trochu som sa rozohnila, ale nedalo mi to...
Niečo strašné!
Pretože môže trvať dlhšie ako samotné varenie.🙌