kuracie prsia
kuracie prsia

Kung Pao kuracie prsia

ryzasos - fotkaRyža SOS, 29. mája 2022. Komerčný recept.
Kung Pao kuracie prsia
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kung Pao je tradičná klasika v čínskej kuchyni a som si istá, že toto jedlo už vyskúšal Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kung Pao je tradičná klasika v čínskej kuchyni a som si istá, že toto jedlo už vyskúšal každý z vás. Pripraviť sa však dá v množstve podôb. Tentokrát som Kung Pao pripravila v kombinácii so zelenými fazuľkami, chrumkavými arašidmi a skutočne chutnou omáčkou. Poďte tento recept vyskúšať, som si istá, že vám bude chutiť.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
300 g
1 ks
1 PL
40 g
1 ks
Na ryžu:
200 g
500 ml
1/2 ČL
Na marinádu:
3 PL
1 PL
1 PL
1 PL
3 strúčiky
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.

  2. 2

    Potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni domäkka (približne 15 minút).

  3. 3

    Všetky suroviny na marinádu spolu dobre rozmiešame.

  4. 4

    Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, a potom ich obalíme v pripravenej marináde. Necháme ich postáť v marináde aspoň 15 minút.

  5. 5

    V hrnci alebo vo woku na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.

  6. 6

    Potom pridáme namarinované mäso aj so zvyšnou marinádou a restujeme ho na silnom plameni približne 3 minúty.

  7. 7

    Potom mäso varíme na miernom plameni približne 10 minút. Ak je to potrebné, môžeme ho podliať trochou vody.

  8. 8

    Po 10 minútach k mäsu primiešame arašidy, zelené fazuľky a jedlo varíme ešte 5 minút.

  9. 9

    Hotové Kung Pao podávame posypané nasekanou jarnou cibuľkou spolu s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu

bekla
Len takto nie!!! Postup ako pri gulasi...najprv cibula...zelenina...maso...este podliat...100 x spatny postup pri vareni Číny...najprv samostatne orestovat maso, nie vsetko naraz,postupne, vyberat na sitko, olej odkvapka, potom vo woku na oleji co zostal po vyprazani spracovat RYCHLO zeleninu, vratit maso, preliat zalievkou (vino,ocot,cukor a sojova omacka, ziadne balzamika...to si nechajte do talianskej kuchyne!!!) nezabudnut na chilli, pridat orechy....no a fazulky???!!!??? Preco ten nazov, pre zaujimavost..???.ved uz aj u nas je dost kuchrskych knih s dobrymi receptami na azijsku kuchynu!!! A cas, varenia pri tomto recepte je uz fakt na zamyslenie...pri vareni číny (kedze hovorime o kung-pao), najviac casu stravite krajanim surovin, hlavne masa, to musi byt na tenucko, pripadne mal3 kocky, preto sa rychlo vo woku spracuje! Ziadne dusenie....
Prepacte, trochu som sa rozohnila, ale nedalo mi to...
bugout
@bekla (30.5.2022 14:02) ja som ani nemal silu reagovať.... Má to s kung pao spoločne asi toľko ako "mexicky slaný ryžový nákyp" s mexickou kuchyňou, pri ktorom som sa rozohnil pre zmenu ja.
zolik
Tento recept ma od Kung Pao tak ďaleko ako cesta z Bratislavy do čínskej Provincie Szechuan.
Niečo strašné!
bugout
Áno urobiť peknú foto jedla nie je ľahké, ale toto podľa mna nevyzerá dobre ani na tej foto... Aj keď je to skôr problém jedla ako fotky.
1x zolik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia