Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
šéfkuchár reštaurácie Srdiečko v Skalici, 17. júla 2022
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Na barbecue omáčku speníme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme nakrájaný cesnak, drvené paradajky, trstinový cukor a ostatné suroviny. Povaríme asi 30 minút na miernom ohni, odstavíme a dohladka rozmixujeme.
- 2
Bravčový bôčik rozkrájame na čo najväčší plát, dobre rozklepeme, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a potrieme prelisovaným cesnakom. Doprostred položíme rozkrojené bravčové karé, pevne zrolujeme, uložíme na pekáč a necháme odležať v chladničke.
- 3
Rúru vyhrejeme na 170 °C a mäso v nej pečieme asi 45 minút. Upečené mäso nakrájame na pláty hrubé asi 1,5 cm, ktoré z oboch strán ogrilujeme na rozpálenom grile. Podávame s barbecue omáčkou.
Tiež bravčová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Není připočten čas, po který se rozpečená roláda, nakrájená na plátky, griluje. Aj tak to bude dobrota pro dobře "ozubené" strávníky.