Bravčová roláda
Bravčová roláda

Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou

Peter Vaculka
šéfkuchár reštaurácie Srdiečko v Skalici, 17. júla 2022
Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
400 g
Na barbecue omáčku:
2 ks
2 strúčiky
400 g
80 g
1 PL
2 PL
1 PL
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na barbecue omáčku speníme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme nakrájaný cesnak, drvené paradajky, trstinový cukor a ostatné suroviny. Povaríme asi 30 minút na miernom ohni, odstavíme a dohladka rozmixujeme.

  2. 2

    Bravčový bôčik rozkrájame na čo najväčší plát, dobre rozklepeme, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a potrieme prelisovaným cesnakom. Doprostred položíme rozkrojené bravčové karé, pevne zrolujeme, uložíme na pekáč a necháme odležať v chladničke.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 170 °C a mäso v nej pečieme asi 45 minút. Upečené mäso nakrájame na pláty hrubé asi 1,5 cm, ktoré z oboch strán ogrilujeme na rozpálenom grile. Podávame s barbecue omáčkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
Čakala som, že čas pečenia bude aj 1,5-2 hodiny a nie len 45 minút, za ten čas sa tie dva druhy mäsa v roláde iste neprepečú ani na 200 st. a nieto ešte na 170 st. Ale ináč, nemusí to byť zlé s tou omáčkou.
haji
@evanaaa (17.7.2022 17:06)
Není připočten čas, po který se rozpečená roláda, nakrájená na plátky, griluje. Aj tak to bude dobrota pro dobře "ozubené" strávníky.