Špagety s lahodným tekvicovým krémom
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 2. apríla 2022
Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
porcie
príprava
Postup
-
1
Hokkaido tekvicu nie je potrebné šúpať. Jej šupka rýchlo zmäkne varením či pečením a je veľmi chutná. Len ju zvonku umyjeme, utrieme a potom ostrým nožom prepolíme. Polovice tekvice zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy.
- 2
Cibuľu ošúpeme, prepolíme a nakrájame nadrobno. Podusíme ju na oleji vo vhodnom hrnci. Pridáme nakrájanú tekvicu. Môžeme pridať aj trochu inej zeleniny, napr. mrkvu. Zároveň pridáme aj soľ a koreniny. Jemne spolu restujeme, prilejeme 2 dcl vody a dusíme domäkka.
- 3
Na záver pridáme smotanu na varenie alebo kokosové mlieko. Všetko spolu iba chvíľku prevaríme a potom rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom. Použiť môžeme aj tradičný mixér.
- 4
Špagety uvaríme podľa návodu a dobre ich premiešame s jemným tekvicovým krémom. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu