Špagety s lahodným tekvicovým krémom

Katarína Medveďová–Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 2. apríla 2022
Špagety s lahodným tekvicovým krémom
Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
1 ks
1 ks
2 strúčiky
250 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hokkaido tekvicu nie je potrebné šúpať. Jej šupka rýchlo zmäkne varením či pečením a je veľmi chutná. Len ju zvonku umyjeme, utrieme a potom ostrým nožom prepolíme. Polovice tekvice zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy.

  2. 2

    Cibuľu ošúpeme, prepolíme a nakrájame nadrobno. Podusíme ju na oleji vo vhodnom hrnci. Pridáme nakrájanú tekvicu. Môžeme pridať aj trochu inej zeleniny, napr. mrkvu. Zároveň pridáme aj soľ a koreniny. Jemne spolu restujeme, prilejeme 2 dcl vody a dusíme domäkka.

  3. 3

    Na záver pridáme smotanu na varenie alebo kokosové mlieko. Všetko spolu iba chvíľku prevaríme a potom rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom. Použiť môžeme aj tradičný mixér.

  4. 4

    Špagety uvaríme podľa návodu a dobre ich premiešame s jemným tekvicovým krémom. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha