Chatový hovädzí guláš
piatková príloha denníka Pravda, 26. marca 2022
Foto: Shutterstock.com
Postup
-
1
V hrnci rozohrejeme masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a veľmi pomaly ju restujeme na najnižšom stupni, kým nezíska zlatohnedú farbu. Často miešame.
- 2
K cibuli pridáme nakrájaný cesnak, krátko orestujeme a pridáme na kocky nakrájané mäso. Mäso dobre opečieme, miešame. Potom pridáme paradajkový pretlak, krátko orestujeme a všetko zalejeme vodou alebo hovädzím vývarom. Pridáme soľ, korenie, rascu, mleté čili a guláš varíme približne 1,5 hodiny kým nebude mäso mäkké.
- 3
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Šťavu zredukujeme na tretinu. Mletú papriku zmiešame s naberačkou šťavy, dáme späť do hrnca a varíme ďalších 15 minút. Podľa chuti dochutíme soľou a korením a vložíme naspäť mäso. Dobre prehrejeme a podávame s knedľou alebo s chlebom. Podľa chuti môžeme dozdobiť nakrájanou čerstvou čili papričkou.
Tiež hovädzí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A takyto postup vidim prvy krat,hlavne co sa tyka mletej papriky.zda sa mi to zbytocne pracne a paprika sa urcite lepsie "rozbehne" na zaciatku na tuku ako na konci v stave.....
Ale ved receptov je mnohooooo,dvoch co varia rovnako nenajdes :-)
Zdrvim vas! ;-)
*Nezdrvim vas,ale zdravim :-)))))
Mozno je preto chatovy,ak nahodou zabudnes dat kvoli pokrocilemu stupnu zabavy papriku na zaciatku,tak ju kludne mozes podla tohto receptu pridat aj na konci... :-)))
Vsetko dobre prajem! ;)
V tomto prípade ju kuchár asi nepridal.
Je to tak. Okrem toho, ak sa majorán pridá priskoro, do rozrobeného jedla, varením horkne. Veľa kuchárov, veľa chutí, no podľa mňa majorán v guláši je ako diviak na bratislavskom korze...:)
asi tak...