Ryžové rezance
Ryžové rezance

Ryžové rezance s chrumkavým tofu a so zeleninou

Katarína Medveďová–Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 28. apríla 2022
Ryžové rezance s chrumkavým tofu a so zeleninou
Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
20 minút
príprava

Suroviny

1 bal. široké
1 bal. (naturálne, údené alebo marinované)
1 ks
1 ks menší
2 PL
1 ks
1 PL
2 PL
hrsť (alebo petržlenová)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rezance uvaríme podľa návodu. Trvá to krátko, zvyčajne ich treba len pár minút povariť v horúcej vode. Rezance potom dobre prelejeme vlažnou vodou a pridáme do nich trochu oleja.

  2. 2

    Tofu nakrájame na menšie kocky. Na panvici zohrejeme olej a tofu prudko opečieme. Na záver pridáme 1 PL sójovej omáčky a tofu necháme jemne pripiecť – skaramelizovať dochrumkava. Tofu miešame len opatrne a trochu, aby sme ho nerozdrvili.

  3. 3

    Očistenú mrkvu nakrájame škrabkou na zeleninu, alebo špeciálnou „julienne“ škrabkou. Pór nakrájame na tenké kolieska.

  4. 4

    Všetko spolu premiešame a servírujeme. Dochutíme limetkovou šťavou, nakrájanou čili papričkou, sójovou omáčkou, koriandrovou vňaťou a nasucho opečeným sezamom.

  5. 5

    Mrkvu môžeme aj podusiť a rozmixovať a tak pridať k cestovinám.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha