Ryžové rezance s chrumkavým tofu a so zeleninou
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 28. apríla 2022
Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
príprava
Suroviny
1 bal. široké |
|
1 bal. (naturálne, údené alebo marinované) |
|
1 ks |
|
1 ks menší |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
hrsť (alebo petržlenová) |
|
|
Postup
-
1
Rezance uvaríme podľa návodu. Trvá to krátko, zvyčajne ich treba len pár minút povariť v horúcej vode. Rezance potom dobre prelejeme vlažnou vodou a pridáme do nich trochu oleja.
- 2
Tofu nakrájame na menšie kocky. Na panvici zohrejeme olej a tofu prudko opečieme. Na záver pridáme 1 PL sójovej omáčky a tofu necháme jemne pripiecť – skaramelizovať dochrumkava. Tofu miešame len opatrne a trochu, aby sme ho nerozdrvili.
- 3
Očistenú mrkvu nakrájame škrabkou na zeleninu, alebo špeciálnou „julienne“ škrabkou. Pór nakrájame na tenké kolieska.
- 4
Všetko spolu premiešame a servírujeme. Dochutíme limetkovou šťavou, nakrájanou čili papričkou, sójovou omáčkou, koriandrovou vňaťou a nasucho opečeným sezamom.
- 5
Mrkvu môžeme aj podusiť a rozmixovať a tak pridať k cestovinám.
Tiež ryžové rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu