Paštéta z kuracej pečene s jablkovým čatní
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 24. októbra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
| 550 g |
|
| 280 g |
|
| 125 |
|
| 2-3 strúčiky |
|
| 100 ml |
|
| 250 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Jablkové čatní: | |
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 150 ml |
|
| 2 PL |
|
| 50 ml |
|
| 2 ČL (strúhaný alebo mletý) |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pečene opláchneme, umyjeme, osušíme, rozdelíme a odblaníme. Nakrájame cibuľu a cesnak. Roztopíme tretinu masla a na ňom opražíme cibuľu.
- 2
Prilejeme víno, restujeme do vyparenia vína. Pridáme druhú tretinu masla a pomaly ho zohrejeme na správnu teplotu na restovanie. Zmiernime teplotu alebo oheň a pridáme pečienky a opečieme ich (asi 5 minút). Pridáme zvyšnú tretinu masla a smotanu. Krátko prehrejeme, zamiešame a odložíme zo sporáka. Ochutíme majoránom, soľou, mletým korením a zázvorom podľa chuti.
- 3
Rozmixujeme v ponornom mixéri na hladkú jednoliatu hmotu. Paštétu preložíme do keramických misiek a zalejeme troškou rozpusteného masla.
- 4
Jablkové čatní: Z cukru pripravíme karamel, opečieme nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor. Očistené jablká nakrájané na menšie kocky opečieme na karameli. Pridáme víno, ocot. Povaríme a dochutíme.
Tiež pečeňová paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu