Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta

Paštéta z kuracej pečene s jablkovým čatní

Marián Čapák
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 24. októbra 2021
Paštéta z kuracej pečene s jablkovým čatní
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

550 g
280 g
125
2-3 strúčiky
100 ml
250 ml
Jablkové čatní:
500 g
1 ks
3 strúčiky
150 ml
2 PL
50 ml
2 ČL (strúhaný alebo mletý)
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečene opláchneme, umyjeme, osušíme, rozdelíme a odblaníme. Nakrájame cibuľu a cesnak. Roztopíme tretinu masla a na ňom opražíme cibuľu.

  2. 2

    Prilejeme víno, restujeme do vyparenia vína. Pridáme druhú tretinu masla a pomaly ho zohrejeme na správnu teplotu na restovanie. Zmiernime teplotu alebo oheň a pridáme pečienky a opečieme ich (asi 5 minút). Pridáme zvyšnú tretinu masla a smotanu. Krátko prehrejeme, zamiešame a odložíme zo sporáka. Ochutíme majoránom, soľou, mletým korením a zázvorom podľa chuti.

  3. 3

    Rozmixujeme v ponornom mixéri na hladkú jednoliatu hmotu. Paštétu preložíme do keramických misiek a zalejeme troškou rozpusteného masla.

  4. 4

    Jablkové čatní: Z cukru pripravíme karamel, opečieme nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor. Očistené jablká nakrájané na menšie kocky opečieme na karameli. Pridáme víno, ocot. Povaríme a dochutíme.

Diskusia k receptu