Špargľové rizoto s citrónom a medvedím cesnakom
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty. Vegánsky recept na rizoto isto poteší aj nevegánov, ktorí majú pre zmenu chuť na niečo ľahšie a bezmäsité. Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Fitrecepty. Vegánsky recept na rizoto isto poteší aj nevegánov, ktorí majú pre zmenu chuť na niečo ľahšie a bezmäsité. Špargľové
rizoto s citrónom a medvedím cesnakom vám ulahodí úžasnou zmesou chutí a zdravých ingrediencií. Je nutrične hodnotné a
pomerne nízkokalorické. Recept si isto uložte, počas špargľovej sezóny ho odporúčam vyskúšať.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 ks (šťava + kôra) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
4 strúčiky |
|
200 g |
|
600 ml |
|
hrsť |
|
100 g |
|
2 PL |
|
3/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
voliteľné |
|
voliteľné |
|
Postup
-
1
V hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- 2
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, prepláchnutú ryžu, dve minúty ju miešame, a potom ryžu zalejeme trochou zeleninového vývaru, aby sa ryža pokryla. Znova chvíľu pomiešame a prilejeme zvyšok vývaru.
- 3
Rizoto varíme odokryté približne 10 minút, potom do hrnca pridáme na kolieska nakrájanú špargľu, baby špenát, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru, nasekaný medvedí cesnak (alebo iné bylinky), koreniny, soľ a lahôdkové droždie.
- 4
Rizoto dobre premiešame a varíme na slabom ohni ešte približne 10 minút. Ak sa ryža začína chytať ku spodku hrnca, pridáme ešte trochu vody - aby bolo rizoto krémové, no nepripaľovalo sa.
- 5
Po 10 minútach by malo byť rizoto krémové a špargľa zmäknutá.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu