Minestrone
Magazín Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 17. februára 2022
piatková príloha denníka Pravda, 17. februára 2022
Foto: Shutterstock.com
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 konzerva (425 ml) |
|
200 g |
|
2 stonky |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 konzerva (425 ml) |
|
1 kocka |
|
100 g menšie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Fazuľu na sitku prepláchneme a necháme odkvapkať.
- 2
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej. Osmažíme v ňom nakrájanú cibuľu, zeler, kel a mrkvu. Vmiešame paradajkový pretlak a krátko orestujeme. Pridáme 1 l vody a lúpané paradajky nakrájané na kúsky, necháme zovrieť. Rozdrobíme kocku bujónu, prikryjeme a varíme asi 30 minút.
- 3
Ku koncu pridáme cestoviny, ale tak, aby sa nerozvarili. Na záver primiešame scedenú fazuľu. Dochutíme soľou, korením a čili. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu