čili

čili ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Fazuľa so zeleninou a klobáskami

    Fazuľa prepláchneme v studenej vode, zalejeme väčším množstvom vody a necháme najlepšie cez noc napučať. Potom vodu vymeníme, fazuľu uvaríme domäkka a zlejeme. Trochu vody z fazule, asi 400 ml, si necháme na...

  • Losos s čínskou zeleninou

    Losos s čínskou zeleninou

    Tento recept je z cisnkej kuchyne, ktory si je mozny pripravit aj na Slovensku. Je velmi jednoduchy, chutny a predovsetkym iny svojou exotikou. Vynikajuco sa hodi na letne obdobie tym , ze je to lahke jedlo...

  • Indické hovädzie Garam Masala

    Indické hovädzie Garam Masala

    Garam Masala je zmes indického korenia, ktoré sa používa do rôznych jedál. Ja som metódou pokusov a omylov a postupným vylepšovaním prišiel na túto verziu prípravy hovädzieho v extrémne aromatickej omáčke.

  • Moje vegetariánske lasagne (fotorecept)

    Moje vegetariánske lasagne (fotorecept)

    U mňa doma mimoriadne obľúbené jedlo. Urobím ho vždy veľa, takže nám od víkendu vydrží do polovice týždňa, prípadne v mrazáku čaká na horšie časy. Akceptujú ho aj mäsožravci, cibuľa a baklažán vytvárajú ilúziu...

  • Recept bez obrázku

    Zeleninový nákyp

    Zeleninu a zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle. Šampiňóny pokrájame na plátky a všetky suroviny nakladieme do ohňovzdornej misy.

  • Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí

    Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí

    V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu.

  • Recept bez obrázku

    Mexická omáčka (salsa)

    Olúpané zrelé i zelené rajčiaky bez zrniečok podusíme v hrnci.

  • Recept bez obrázku

    Bravčové panenky v závine z dubákov

    Varí: Martin Frankl šéfkuchár Hotela FIS Jasná

  • Recept bez obrázku

    Ryba na grécky spôsob

    Filety nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme ich. Na panvici rozpustíme maslo a ryby opečieme dozlatista. Do misy nastrúhame na „jablkovom“ strúhadle zeleninu. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na 2 – 3 PL oleja a...

  • Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou

    Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou

    Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, varenými zemiakmi. Dochutíme čerstvou bazalkou, čili, soľou a zmesou farebného korenia.

  • Recept bez obrázku

    Strážnický divoký hovädzí šíp

    Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.

  • Recept bez obrázku

    Medailóniky so sušeným ovocím

    Horúcou vodou premyté sušené ovocie necháme odkvapkať, dáme do misky, zalejeme vínom a necháme chvíľu napučať.

  • Recept bez obrázku

    Hydinový plátok s kivi

    Kuracie rezne potrieme polovicou oleja, osolíme a okoreníme čiernym korením a čili. Necháme asi hodinu odležať.

  • Recept bez obrázku

    Nakladané kvargle

    Všetky suroviny vrstvíme v sklenenej nádobe a zalejeme olejom.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist