Cibuľka jarná

Cibuľka jarná ako ingrediencia v receptoch:

  • Zemiaky s opečenou cibuľou a jarnou cibuľkou

    Zemiaky s opečenou cibuľou a jarnou cibuľkou

    Tieto zemiaky som jedla cez víkend v Košiciach na Gurmánfeste ako prílohu ku morčaciemu steaku. Veľmi mi chutili, preto som vymámila od kuchára recept a dnes som ho vyskúšala na obed - mne stačili aj samotné, ...

  • Šalát s vareným vajíčkom a gréckym syrom

    Šalát s vareným vajíčkom a gréckym syrom

    Inšpirácia na ľahký letný obed, ktorý vás dostatočne zasýti.

  • Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept)

    Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept)

    Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, pokrájanú jarnú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, žĺtky, soľ, korenie, premiešame a necháme 20 minút odležať.

  • Zeleninový špíz so smotanovým dresingom

    Zeleninový špíz so smotanovým dresingom

    Zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Striedavo ich napicháme na špajľu, potrieme olejom, ochutíme soľou a korením a grilujeme z každej strany na chrumkavo.

  • Kuracie toliare s cviklovým čatní

    Kuracie toliare s cviklovým čatní

    Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, dochutiť vždy inými bylinkami a spracovať akoukoľvek kuchynskou technológiou. S minimálnou námahou vie aj začiatočník dosiahnuť maximálny výsledok. Len nech nezabudne uprednostniť kvalitu pred nízkou...

  • Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou

    Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou

    Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút, zlejeme, opláchneme studenou vodou a necháme bokom. Zázvor olúpeme a nastrúhame, cibuľky nakrájame na kolieska, cesnak nadrobno....

  • Brokolicová polievka s údeným tofu

    Brokolicová polievka s údeným tofu

    Chutná a pritom rýchla polievka. Ja ju mám zo závodnej jedálne. To je za prvé a za druhé isto už viac ľudí čaká na recept odo mňa. Tak som vyhovel, nech je čo kritizovať, ...

  • Tuniakový šalát

    Tuniakový šalát

    Rozmyslala som, ako recept nazvat. Salat? Pomazanka? No pretoze ja taketo natierky volam salaty, tak preto som sa rozhodla pre salat.

  • Tofu s hráškom a polentou (fotorecept)

    Tofu s hráškom a polentou (fotorecept)

    aneb čo chladnička a mraznička dali :)

  • Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept)

    Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou (fotorecept)

    Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať vyvaľkať. Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odstáť. Potom cesto premiesime na pomúčenej doske a vyvaľkáme ho rovnomerne na hrúbku asi 1–2 mm....

  • Kuracie prsia Čínska fúzia (fotorecept)

    Kuracie prsia Čínska fúzia (fotorecept)

    Taký jednoduchý čínsky postup, ale s európskymi surovinami.

  • Jarný šalát s jogurtovým dresingom

    Jarný šalát s jogurtovým dresingom

    Jari sa tešia všetci kulinári, pretože poskytuje širokú paletu čerstvých surovín. Nie vždy ich treba zložito kombinovať a upravovať. Z niekoľkých druhov zeleniny, vajíčka, jogurtu, byliniek a konopného oleja sa dá rýchlo pripraviť...

  • Batátová polievka

    Batátová polievka

    Jednoduchá jarná polievka.

  • Zemiaková ryža (fotorecept)

    Zemiaková ryža (fotorecept)

    Mladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej krajiny su. Tento recept je z casti prebrany z blogu mladej Cinanky, ktora ma rada vyprazanu ryzu ale aj...

  • Kuskusový šalát so strateným vajcom
  • Kuracie mäso s karí korením

    Kuracie mäso s karí korením

    Jarnú cibuľku olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo prúžky. Na arašidovom oleji dochrumkava osmažíme za stáleho miešania jarnú cibuľku s kúskami kuracieho mäsa.

  • Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov

    Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov

    Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami, farbami a chuťami. Dlho mi chodili po rozume pirohy z cvikly. Plnka bola dobrá voľba, chutí výborne aj samotná, takže je to dobrá voľba aj na...

  • Grilovaná plnená panenka

    Grilovaná plnená panenka

    Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.

  • Hliva kotúčová na slanine (fotorecept)

    Hliva kotúčová na slanine (fotorecept)

    Mám rád čerstvé huby vo všetkých ich variantoch v našom domácom „jedálničku”. Samozrejme najradšej mám tie naše, zo slovenských lesov, lúk a strání. Gurmánskou „rozprávkou” sú aj halušky so zmesou húb z okolia mojich rodných...

  • Čínska „sopľová“

    Čínska „sopľová“

    Tak sme ju volali v družine a ja som bol na nu alergický, možno práve pre ten puberťácky názov. Varí sa aj v Ázii, a toto je jedna z verzii. Po anglicky sa táto polievka volá...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist