Cibuľka jarná

Cibuľka jarná ako ingrediencia v receptoch:

  • Cuketa Cocozelle - exotický recept pre dôchodcov

    Cuketa Cocozelle - exotický recept pre dôchodcov

    No cocozelle som nemohol nájsť - je to pásikovaná cukina od Neapola, tak som ju nahradil mladou cukinou záhradnou.

  • Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú...

  • Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept)

    Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept)

    Ja mám túto slovenskú klasiku veľmi rád a často sa u nás podobne robila ako tu je starší recept od Alexdidi https://varecha. pravda. sk/recepty/zemiakovo-cibulovy-salat-fotorecept/9179-recept. html ale recepty sú na to, aby sa aj pomenili, dakedy k lepšiemu, dakedy...

  • Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi 15 až 20 minút, jeden a pol hrnčeka vody na jeden hrnček quinoy. Zeleninový vývar necháme zovrieť, potom ho osolíme.

  • Krémová polievka z homára

    Krémová polievka z homára

    Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, mrkvu a cesnak – a všetko spolu podusíme dohneda. Pridáme tom yum pastu, citrónovú trávu a paradajkový pretlak. Miešame asi 2...

  • Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Počkáme, pokiaľ voda nezovrie, a potom vložíme chobotnice.

  • Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou

    Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou

    Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej masti, na ktorej sprudka opečieme bravčové líčka. Mäso vyberieme a odložíme. Pridáme zvyšnú masť, na ktorej opečieme pripravenú nakrájanú oravskú...

  • Zapekané plnené žemle

    Zapekané plnené žemle

    Chrumkavé pečivo doplnené príjemnou zmesou z jarnej cibuľky a chutnej slaninky. Vhodné ako rýchle raňajky či večera.

  • Cuketovo-hráškové rizoto

    Cuketovo-hráškové rizoto

    Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne chrumkavý. Cuketu vždy rozdelím na dve časti. Polovicu nakrájam a polovicu nastrúham nahrubo. Nastrúhaná cuketa pekne spojí ostatné ingrediencie....

  • Tvarohová nátierka (videorecept)

    Tvarohová nátierka (videorecept)

    Túto rýchlu, jednoduchú pomazánku zvládne každý. Kozí tvaroh máme vždy domáci a je náš obľúbený :)

  • Zelerovo-vajíčková nátierka / šalát (fotorecept)

    Zelerovo-vajíčková nátierka / šalát (fotorecept)

    … a čas kráča míľovými krokmi. V tohoročnú prvú júlovú nedeľu som po tridsiatich rokoch navštívil Božice u Znojma a v nich našich milých priateľov Ančurku a Boříka Čadových. Privítali nás ako na malej svadbe. Mimo...

  • Brokolicová polievka

    Brokolicová polievka

    Lahodná polievka z brokolice...

  • Demikát / bryndzová polievka

    Demikát / bryndzová polievka

    Krát, krát, na dva krát, varí mačka demikát. Jak ho varí, tak ho varí, veď to nie sú žiadne čary.

  • Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept)

    Černohorský rezeň s opekanými zemiakmi (fotorecept)

    Černohorský rezeň je jednoducho rezeň v zemiakovej placke. Raz som ho mala v reštaurácii, tak som ho musela vyskúšať :)

  • Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept)

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept)

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Vajíčková nátierka

    Vajíčková nátierka

    Jednoduchá rýchla nátierka...

  • Pečená bageta s plnkou a pancettou (fotorecept)

    Pečená bageta s plnkou a pancettou (fotorecept)

    Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín a natrieme bylinkovým maslom.

  • Kysnutý bryndzovník s jarnou cibuľkou

    Kysnutý bryndzovník s jarnou cibuľkou

    Fantastický bryndzový koláč s jarnou cibuľkou.

  • Španielsky vtáčik

    Španielsky vtáčik

    Celé vajcia rozšľaháme, pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, slaninu a a klobásu. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a pripravíme z vajíčok, cibuľky, slaniny a klobásy praženicu. Osolíme, okoreníme a na záver pridáme...

  • Skoro čína s panenkou (fotorecept)

    Skoro čína s panenkou (fotorecept)

    Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na porcie, nie naraz pre celu rodinu. Skusil som spravit kompromis.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist