Cibuľka jarná

Cibuľka jarná ako ingrediencia v receptoch:

  • Jánošíkova plnená taška (fotorecept)

    Jánošíkova plnená taška (fotorecept)

    Recept sme si vymysleli sami doma. Manžel mi rozprával, akú by mal predstavu a ja som kuchtila... Odvtedy tieto úžasné zemiaky robievame veľmi často vždy s niečim iným...

  • Jahňacie kotletky s cibuľovou omáčkou

    Jahňacie kotletky s cibuľovou omáčkou

    Jahňacie kotletky zbavíme kostí a napichneme na ihlu. Osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán a dáme do rúry na 10 minút.

  • Šalát Clivota za letom

    Šalát Clivota za letom

    V tomto čase sa šalátom v záhrade darí lepšie ako v lete. Vyhovuje im chladné a vlhké počasie. Nenechal som sa ponúkať a skombinoval som leto s jeseňou.

  • Domáci podplameník

    Domáci podplameník

    Zakaždým si vychutnávam na vianočných trhoch podplameníky, a tak som sa rozhodla to skúsiť aj doma. Nie je síce pečený v peci, ale je výborný. :)

  • Recept bez obrázku

    Jednoduchá a zdravá mrkvová nátierka

    Recept je jednoduchý a zdravý, určite Vám zachutí

  • Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou

    Hovädzie mäso s pomarančovou omáčkou

    Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Odšťavíme pomaranče a šťavu zmiešame s cesnakom, sójovou omáčkou a kukuričným škrobom na marinádu. Hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky a necháme v marináde 15 minút.

  • Fazuľové klíčky s tofu

    Fazuľové klíčky s tofu

    Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.

  • Zemiakový krém s mäsovými knedličkami

    Zemiakový krém s mäsovými knedličkami

    Máme tu horúceho kandidáta na titul víťaza o najlepšiu jesennú polievku! Je výdatná, chutná a rýchla. Môžete sa rovno pustiť do varenia.

  • Miso polievka

    Miso polievka

    Recept od Tomáša Schwartza, ktorý si vyskúšali výhercovia prázdninového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Jahňacina so špenátom

    Jahňacina so špenátom

    Jahňacie mäsko a špenát je to pravé občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava v kombinácii s vhodnými koreninami uspokojí rafinované kulinárske chute.

  • Miso polievka

    Miso polievka

    Polievka sa nazýva tiež „japonský zázrak“ a patrí medzi najzdravšie polievky sveta. Recept pripravili šikovní študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.

  • Cuketa Cocozelle - exotický recept pre dôchodcov

    Cuketa Cocozelle - exotický recept pre dôchodcov

    No cocozelle som nemohol nájsť - je to pásikovaná cukina od Neapola, tak som ju nahradil mladou cukinou záhradnou.

  • Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú...

  • Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept)

    Šmykľavý šalát - ázijský (fotorecept)

    Ja mám túto slovenskú klasiku veľmi rád a často sa u nás podobne robila ako tu je starší recept od Alexdidi https://varecha. pravda. sk/recepty/zemiakovo-cibulovy-salat-fotorecept/9179-recept. html ale recepty sú na to, aby sa aj pomenili, dakedy k lepšiemu, dakedy...

  • Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi 15 až 20 minút, jeden a pol hrnčeka vody na jeden hrnček quinoy. Zeleninový vývar necháme zovrieť, potom ho osolíme.

  • Krémová polievka z homára

    Krémová polievka z homára

    Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, mrkvu a cesnak – a všetko spolu podusíme dohneda. Pridáme tom yum pastu, citrónovú trávu a paradajkový pretlak. Miešame asi 2...

  • Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Terina z chobotnice s rukolou a olivami

    Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Počkáme, pokiaľ voda nezovrie, a potom vložíme chobotnice.

  • Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou

    Líčka na zelenine s hubovou štrúdľou

    Očistenú mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky, nakrájame aj stopkový zeler. V hrnci rozpálime polovicu bravčovej masti, na ktorej sprudka opečieme bravčové líčka. Mäso vyberieme a odložíme. Pridáme zvyšnú masť, na ktorej opečieme pripravenú nakrájanú oravskú...

  • Zapekané plnené žemle

    Zapekané plnené žemle

    Chrumkavé pečivo doplnené príjemnou zmesou z jarnej cibuľky a chutnej slaninky. Vhodné ako rýchle raňajky či večera.

  • Cuketovo-hráškové rizoto

    Cuketovo-hráškové rizoto

    Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne chrumkavý. Cuketu vždy rozdelím na dve časti. Polovicu nakrájam a polovicu nastrúham nahrubo. Nastrúhaná cuketa pekne spojí ostatné ingrediencie....



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist