Granadír s čerstvým šalátom v zálievke

helena10 - bez fotkyhelena10, dnes 14:08
Granadír s čerstvým šalátom v zálievke
Foto: helena10

Môj dnešný chutný obed.

Suroviny

 (cestoviny domácej výroby alebo kúpené)
 (zelená vňať)
Šalát:
Zálievka:




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila šalát z čerstvej zeleniny so zálievkou a nechala v chlade. Šalátové listy som zaliala sladkokyslou zálievkou, ktorú som vymiešala z uvedených surovín podľa vlastnej chuti.

    Granadír s čerstvým šalátom v zálievke - obrázok 1
  2. 2

    Na granadír vopred varím kocky zemiakov v osolenej vode. Následne uvarím fliačky (tiež v osolenej vode s troškou oleja). Zo scedených zemiakov si nechám trochu vývaru. Množstvo vývaru zo zemiakov, ako aj množstvo ostatných surovín závisí od počtu stravníkov...

  3. 3

    Nalievam ho do zmesi horúceho rozpusteného oleja a masla, na ktorom chvíľku spením mletú červenú papriku a potom s vývarom chvíľku varím. Vsypem do toho scedené uvarené zemiaky, premiešam a pridám ich k uvareným a tiež scedeným fliačkom v inej miske, kde to všetko poriadne premiešam. Podľa potreby osolím.

  4. 4

    Na tanieri ozdobím nakrájanou čerstvou cibuľkovou vňaťou. A dám si k tomu šalát.

Diskusia k receptu