Granadír s čerstvým šalátom v zálievke
Môj dnešný chutný obed.
Postup
-
1
Najprv som si pripravila šalát z čerstvej zeleniny so zálievkou a nechala v chlade. Šalátové listy som zaliala sladkokyslou zálievkou, ktorú som vymiešala z uvedených surovín podľa vlastnej chuti.
-
2
Na granadír vopred varím kocky zemiakov v osolenej vode. Následne uvarím fliačky (tiež v osolenej vode s troškou oleja). Zo scedených zemiakov si nechám trochu vývaru. Množstvo vývaru zo zemiakov, ako aj množstvo ostatných surovín závisí od počtu stravníkov...
- 3
Nalievam ho do zmesi horúceho rozpusteného oleja a masla, na ktorom chvíľku spením mletú červenú papriku a potom s vývarom chvíľku varím. Vsypem do toho scedené uvarené zemiaky, premiešam a pridám ich k uvareným a tiež scedeným fliačkom v inej miske, kde to všetko poriadne premiešam. Podľa potreby osolím.
- 4
Na tanieri ozdobím nakrájanou čerstvou cibuľkovou vňaťou. A dám si k tomu šalát.
Tiež granadír:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu