Cibuľa

Energia 201 KJ
Kalórie 48,0 kcal2.4%
Sacharidy 9,60 g4.17%
Tuky 0,30 g0.43%
* cibuľa - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je cibuľa

prazdny

Šašlik (Шашлык)

Hovädzie mäso

Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. V poslednej dobe som zbadal na...

prazdny

Dotur

Hlavné jedlá

Je to jednoduché denné jedlo Kalmyckých pastierov. Je ťažko povedať, či je dotur hustá...

prazdny

Pizza ako z pizzerie

Hlavné jedlá

Na Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie...

prazdny

Gazdovské cestoviny

Bravčové mäso

Cestoviny uvaríme a scedíme. Na oleji speníme cibuľu a pridáme kyslú kapustu. Okoreníme a podusíme,...

prazdny

Kapustový prívarok

Bezmäsité jedlá

Kapustu zbavíme hlúbových častí a pokrájame na rezance. Na masti opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme...

prazdny

Kapustovo–gulášová polievka

Bravčové mäso

Kapustu nasekáme nadrobno a dáme do hrnca. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji doružova, pridáme papriku a...

prazdny

Rybacia polievka s kyslou kapustou

Polievky

Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...

prazdny

Kapustnica špeciál

Hovädzie mäso

Umytú hovädzinu varíme vo vode, pričom penu odstraňujeme. Neobielenú polovičku cibule na reznej strane opečieme...

prazdny

Knedličky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor...

prazdny

Myjavská pochúťka s kapustou

Bravčové mäso

Krkovičku naklepeme, osolíme a okoreníme. Na cibuli opražíme slaninku a kapustu, cukor a dusíme...

prazdny

Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou

Hlavné jedlá

Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...

prazdny

Sekaná pečienka z diviaka

Hlavné jedlá

Umyté a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, koreniny, na...

prazdny

Parížsky šalát

Bravčové mäso

Domáca pochúťka.

prazdny

Nakladaný hermelín

Bezmäsité jedlá

Chuťovka na chladné jesenné večery.

prazdny

Šalát z čerstvej červenej repy

Šaláty

Cviklu, jablka a cibulu ocistime, nastruhame na jemno cviklu a jablka, cibulku si nasekame...

prazdny

Fazuľový guláš

Bezmäsité jedlá

Na oleji speníme cibuľku nadrobno nakrájanú, pridáme umytú fazuľku, chvíľu restujeme. Pridáme červenú papriku,...

prazdny

Jarabica na červenom víne

Hlavné jedlá

Dobre vyčistené a umyté jarabice zvnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny...

prazdny

Zapečené palacinky s paradajkami

Bezmäsité jedlá

Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo...

prazdny

Hovädzia "divina"

Hovädzie mäso

Mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji posmažíme cibuľu. Na cibuli osmahneme mäso a...

prazdny

Paprikáš z bažanta

Hlavné jedlá

Očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a pokrájame na kúsky. Do horúcej masti pridáme údenú slaninu pokrájanú...

prazdny

Zajačie stehno s gaštanmi

Hlavné jedlá

Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...

prazdny

Zajac na víne a francúzskej horčici

Hlavné jedlá

Domáceho zajaca rozdelíme na 8 častí. Na masle a oleji opečieme mäso z obidvoch strán...

prazdny

Kuracie soté

Kuracie mäso

Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Šunku nakrájame na rezančeky...

prazdny

Fašírka z mletého tuniaka

Olovrant

Najčastejšie ho pripravujem, ked je chladnička "priprázdna".

prazdny

Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou

Hlavné jedlá

Prsia umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Do každého kusa urobíme nožom kapsu, ktorú potom...

prazdny

Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob

Hlavné jedlá

Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, ...

prazdny

Dusené jelenie závitky

Hlavné jedlá

V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...

prazdny

Roštenka z diviny na cestovinách

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme, umyjeme a pokrájame na porcie. Tie naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, osolíme...

prazdny

Pečená divá kačica

Hlavné jedlá

Kačicu očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme...

prazdny

Bundáš chlebík alá Dodi

Bezmäsité jedlá

Je to recept, ktorý som sám vymyslel a je dosť dobrý, robím ho už roky,...

prazdny

Rebierko z daniela na víne a šampiňónoch

Hlavné jedlá

Z daniela odsekneme chrbtové a čiastočne aj rebrové kosti a nasekáme z nich hrubšie rebierka. Zľahka...

prazdny

Plnený poľovnícky rezeň

Hlavné jedlá

Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...

prazdny

Cestoviny so smotanovou omáčkou

Cestoviny

Môj ďalší recept bude, ako inak, diétny. Ale nie tak celkom, keďže...

prazdny

Jelenie rezne na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna naprieč vláknami nakrájame rezne. Tie zľahka...

prazdny

Jelení chrbát v chrumkavej kôrke

Hlavné jedlá

Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....

prazdny

Srnčie stehno na smotane

Hlavné jedlá

Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...