Mäsové pirohy

darinka55 - bez fotkydarinka55, 12. novembra 2009

Toto jedlo robievam vždy keď mám mäso z polievky najmä kuracej.Sú to mäsové pikantné pirohy posypané opraženou strúhankou,mäso z polievky sa upotrebí a máme Zobraziť celý popisToto jedlo robievam vždy keď mám mäso z polievky najmä kuracej.Sú to mäsové pikantné pirohy posypané opraženou strúhankou,mäso z polievky sa upotrebí a máme nové jedlo,dúfam že bude všetkým, čo tento recept vyskúšajú,chutiť.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 ml
300 g
cca 200 g
1 ks
1 pol.lyžica
5 strukov




Postup

  1. 1

    Asi 150 ml bieleho jogurtu zmiesime s múkou,múky toľko koľko zoberie jogurt.Vypracujeme vláčne cesto tak aby sa nelepilo na dosku ,rozvaľkáme a vykrajujeme koliečka asi o priemeru šálky na čaj. Mäso z polievky nasekáme na drobnejšie a ochutíme soľou, chilly ,opraženou cibuľou a mletým čiernym korením na pikantnú zmes.

  2. 2

    Touto naplníme povykrajované koliečka a zatlačíme .Vyvárame ich v osolenej vode kým nevyplávajú na vrch.Precedíme a posypeme opraženou strúhankou.

  3. 3

    Do 200 ml jogurtu pridáme roztlačený cesnak, mleté korenie,soľ dobre rozmiešame.Týmto polejeme pirohy.Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

zemo
No teda, toto sme my chceli Slováci! Ďakujem za celý národ, ak mi dovolí. Výborný recept na sobotný obed, keď sa u nás varí polievka aj za takéhoto vtáka, čo ma tam naľavo drží za ruku. Chcelo by to ďalšie recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia