Čínske rezance

matus113 - fotkamatus113, 13. novembra 2009
Čínske rezance
Foto: Matus113

Čínske rezance po domácky. Po slovensky nazývané "slížoto".

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame na drobné kúsky, okoreníme zmesou korenia.

  2. 2

    Cibuľku olúpeme na väčšie plátky, a osmažíme ju na oleji (obyčajnom). Pridáme nakrájané mäso a hríby shitake. Podľa chuti priebežne dosolíme a okoreníme. Pridáme kapustu, mrkvu, papriku. Olejom veľmi nešetríme.

  3. 3

    Do vody dáme soľ a trochu oleja, a necháme zovrieť. Podľa návodu dáme variť čínske rezance. Varíme približne 5 min. a scedíme.

  4. 4

    Rezance pridáme do pripravenej zmesi a pridáme sójovú omáčku. Smažíme ešte približne 5 min.

Diskusia k receptu

Vymazať
2010
My to robime tak, ze olejom setrime pridame sojovu omacku do zeleniny pokrajabej na mensie kusky pridame par lyzic vyvaru cinske vino rychlo podusime , slize sa len prehreju so zeleninou a prida sa vela certsvych byliniek ako koriandrova vnat.cela priprava 15 minut max.
Vymazať
tetuska
Toto jedlo mi pripomína vzhľadom aj chuťou ochutnávku z dnešného dňa.Boli sme v B.Bystrici v nákupnom centre a navštívili ázijské bistro.Chcela som vyskúšať nejaké jedlo, tak som si dala kuracie mäsko a kapustový šalát, ako prílohu hranolky. To jedlo vyzeralo presne ako na obrázku.Veľmi som sa tešila na novú chuť, ale zostala som prekvapená.Bolo tam všetko to, čo v recepte, pravdaže okrem rezancov.Nakoniec som skonštatovala, že to nebolo chuťovo nič moc, očakávala som akosi viac, vlastne ani neviem aká to mala byť chuť. Cítila som tam len sojovú omáčku.Nie som prieberčivá, varím v rodine jednoduché i zložitejšie jedlá, ved viete milí varecháči, ako to na Slovensku chodí, ale toto jedlo mi nešmakovalo. Záverom som dodala, že moje jedlá na ázijský spôsob, ktoré pripravujem doma nemajú chybu. Nechcem sa chváliť, ale ak nabudúce pôjdem do BB určite si neobjednám toto jedlo.
Vymazať
muffincook
Ahoj, čínania nejedia moc kuracie meso ale nevadí chod sa niekedy pozriet do čínskej reštauracie :)
Vymazať
altar
Čo je to tam prosím Vás to zelené v úvode videa na pekáči spolu s cibuľou? To je tá jarná cibuľka??
Vymazať
alfino2
to altar: ja myslím, že je to vňať z jarnej cibuľky..
inak aj na mňa dosť oleja.
to matus113: tie huby čo tam dávaš vo video recepte nie sú shitake ale Hirneola auricula Judae alebo po slovensky "judášovo ucho" shitake vyzerajú inak
Vymazať
gabinka1
Cinske rezance netreba varit, staci ich namocit na 10 minut do vlaznej vody (aby zmäkli), a potom opekat spolu so zeleninkou a maskom, a sojovou omackou. Su potom ovela chutnejsie..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia