Foto: Matus113
Čínske rezance po domácky. Po slovensky nazývané "slížoto".
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kuracie mäso nakrájame na drobné kúsky, okoreníme zmesou korenia.
- 2
Cibuľku olúpeme na väčšie plátky, a osmažíme ju na oleji (obyčajnom). Pridáme nakrájané mäso a hríby shitake. Podľa chuti priebežne dosolíme a okoreníme. Pridáme kapustu, mrkvu, papriku. Olejom veľmi nešetríme.
- 3
Do vody dáme soľ a trochu oleja, a necháme zovrieť. Podľa návodu dáme variť čínske rezance. Varíme približne 5 min. a scedíme.
- 4
Rezance pridáme do pripravenej zmesi a pridáme sójovú omáčku. Smažíme ešte približne 5 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
inak aj na mňa dosť oleja.
to matus113: tie huby čo tam dávaš vo video recepte nie sú shitake ale Hirneola auricula Judae alebo po slovensky "judášovo ucho" shitake vyzerajú inak
A deci sójovej omáčky? No zbohom!