Plnený zeler

Erika Matonoková
Prešov, 13. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
20 g
Plnka:
200 g
40 g
40 g




Postup

  1. 1

    Olúpané a umyté zelery dáme do vriacej vody a uvaríme ich do polomäkka. Necháme ich vychladnúť a lyžičkou vydlabeme vnútro. Potom ich naplníme plnkou, ktorú pripravíme zo zomletého mäsa.

  2. 2

    Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a udusíme ho, okoreníme a necháme vychladnúť. Pridáme žemľu namočenú v mlieku a vajce.

  3. 3

    Naplnené zelery dáme do pekáča, podlejeme vodou a v rúre udusíme.

Diskusia k receptu