Foto: dora
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme na olivovom oleji opražiť dosklovita. Pridáme na tenké pásiky nakrájaný baklažán a dusíme asi 5 min na dostatočnom množstve oleja. Ďalej pridáme na kocky nakrájané zavárané paradajky, aj so šťavou, soľ, bylinky a dusíme asi 10 min.
- 2
Následne vsypeme ryžu a zalejeme horúcim vývarom z bujóna tak, aby bol povrch zmesi pod hladinou. Dbáme na to, aby sa voda z rizota nevyparila a stále dolievame vývarom. Varíme takto asi 30 – 40 min, kým ryža nie je mäkká.
- 3
Podávame posypané parmezánom alebo granou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu