Jelení rezeň na maďarský spôsob

Vladimír Dropčo
Banská Bystrica, 16. novembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
120 g
150 g
80 g
40 g
15 g
40 g
150 ml
40 g
80 g




Postup

  1. 1

    Z dobre odležaného jelenieho stehna nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji. Na zvyšku oleja opečieme hrebienky slaniny.

  2. 2

    Opečenú slaninou odložíme, na olej pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku, múku, lečo, kapiu, popražíme, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Opečené rezne podávame na teplom tanieri preliate lečom a kyslou smotanou.

  3. 3

    Ako prílohu podávame varené zemiaky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia