Jelení rezeň na maďarský spôsob
Vladimír Dropčo
Banská Bystrica, 16. novembra 2009
Banská Bystrica, 16. novembra 2009
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z dobre odležaného jelenieho stehna nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji. Na zvyšku oleja opečieme hrebienky slaniny.
- 2
Opečenú slaninou odložíme, na olej pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku, múku, lečo, kapiu, popražíme, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Opečené rezne podávame na teplom tanieri preliate lečom a kyslou smotanou.
- 3
Ako prílohu podávame varené zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu