Francúzska hubová polievka

Miroslav Milla
Senica, 13. novembra 2009
Francúzska hubová polievka
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks
60 g
1,5 l
2 ks
2 zrnká
5 zrnká
1 KL
6 ks
3 strúčiky
240 g




Postup

  1. 1

    Huby nakrájame na plátky a podusíme na masle, potom ich zalejeme vodou a varíme. Cibuľu nakrájame na pol kolieska, na masle ju opražíme a vložíme do polievky.

  2. 2

    Potom pridáme soľ, bobkové listy, nové, čierne a polievkové korenie. Polievku 10 minút varíme.

  3. 3

    Chlieb nasucho opečieme, potrieme cesnakom, položíme do taniera, nasypeme naň strúhaný syr a zalejeme ho horúcou polievkou.

Diskusia k receptu

mae007
Idem na to... Vyziera to podobne ako cesnačka špeciál. Skúsim. Dám si predtým borovičku s limetkou. Dik za recept. Zaujal.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia