Cibuľa

Energia 201 KJ
Kalórie 48,0 kcal2.4%
Sacharidy 9,60 g4.17%
Tuky 0,30 g0.43%
* cibuľa - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je cibuľa

prazdny

Pivovarský tokáň

Bravčové mäso

raz som ho vyskúšal a od vtedy som ho začal varíť

prazdny

Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky

Bravčové mäso

Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata...

prazdny

Bravčové zabíjačkové pečené s vínom

Bravčové mäso

Mäso zomelieme, pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak, biele víno a dobre premiešame...

prazdny

Šunková nátierka

Bravčové mäso

Ideálny olovrant, desiata alebo ľahká večera.

prazdny

Plnené kuracie závitky

Bravčové mäso

Veľmi chutné jedlo, ktoré je vhodné vtedy, keď k vám príde návšteva.

prazdny

Zajačie ražniči

Hovädzie mäso

je to dobrý recept

prazdny

Slonia bomba

Bezmäsité jedlá

Výborný šalátik, vhodný ako predjedlo alebo studená večera, s chlebom, bagetou...

prazdny

Bulharský šalát sterilizovaný

Prílohy

Je to výborná pochúťka ku slaninke alebo takej domácej klobáske s chlebom... aj všeličomu inému.

prazdny

Cestoviny s mäsovou omáčkou

Bravčové mäso

Na tomto recepte si najradšej pochutia naši chlapi...

prazdny

Chalupárske kura

Kuracie mäso

Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...

prazdny

Zemiakové placky

Bezmäsité jedlá

Klasické jedlo starých materí.

prazdny

Vianočný zemiakový šalát

Bezmäsité jedlá

Toto jedlo nemôže chýbať vo Vianočnom menu.

prazdny

Tvarohová nátierka

Bezmäsité jedlá

Ideálne jedlo na desiatu alebo olovrant pre celú rodinku.

prazdny

Tuniakový tatarák

Nátierky

Vadí vám hoväzdie mäso? Skúste tatarák z ryby. Pochúťka pre gurmánov.

prazdny

Roláda plnená vajíčkami, mrkvou a uhorkou

Bravčové mäso

Bôčik rozrežeme tak, aby sme získali vysoký plát mäsa. Mastné časti môžeme vyrezať, nakrájať...

prazdny

Bravčová noha na segedínskej kapuste

Bravčové mäso

Nožičky dobre očistíme, vo vlažnej vode poriadne operieme a pozdĺžne ich rozsekneme na polovicu. Na...

prazdny

Bôčiková zabíjačková kapusta

Bravčové mäso

Do hrnca dáme variť kyslú kapustu, pridáme bravčový bôčik nakrájaný na väčšie kusy aj s kosťou,...

prazdny

Ovarová polievka

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na kocky, očistenú hlavu rozsekneme a dobre umyjeme. Vložíme do osolenej vody, ...

prazdny

Polievka z bravčových kostí s haluškami

Bravčové mäso

Z kostí a ostatných prísad uvaríme polievku, do ktorej ako vložky použijeme zemiakové halušky.

prazdny

Grilovaná zelenina

Prílohy

Ugrilovaná zeleninka je vhodná ako príloha k mnohým jedlám.

prazdny

Zabíjačková polievka z bravčovej hlavy

Bravčové mäso

Očistenú hlavu dáme variť do vody, neskoršie pridáme krúpy a posolíme. Posekanú cibuľu a cesnak...

prazdny

Slezinová polievka

Bravčové mäso

Krúpy prepláchneme a dáme do slanej vody uvariť domäkka. Cibuľu nakrájame najemno a na masti ju...

prazdny

Zabíjačkový guláš v bochníku

Bravčové mäso

Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...

prazdny

Jednoduchá ryža

Bezmäsité jedlá

Neviete ako jednoducho pripraviť ryžu? Tu je jednoduchý návod.

prazdny

Syrová roláda

Bravčové mäso

Recept vhodný na každú párty.

prazdny

Gazdovský tanier

Bravčové mäso

Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...

prazdny

Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou

Hlavné jedlá

Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...

prazdny

Cesnakovo-cibuľové kura

Kuracie mäso

Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi obľúbený u...

prazdny

Cícerové karí

Bezmäsité jedlá

Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú...

prazdny

Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku

Večera

... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008

prazdny

Červený kapor

Hlavné jedlá

Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...

prazdny

Králik na korení

Bravčové mäso

Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...

prazdny

Žobrácka pochúťka

Hovädzie mäso

Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

prazdny

Zapečené klobásy

Bravčové mäso

Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...