Plnená bravčová krkovička

uschi - fotkauschi, 24. januára 2010
Plnená bravčová krkovička
Foto: uschi

Krásne farebné a chutné. Tak to mám naozaj rada.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks
100 g
100  g
2 ks
3 ks
1/2
1 ks




Postup

  1. 1

    Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Cibuľu pokrájame na drobné kocky, speníme na oleji, pridáme nakrájanú slaninu, na kocôčky nakrájané feferónky a restujeme. Pridáme nakrájanú kapiu, osolíme, okoreníme čiernym a kajenským korením, vlejeme rozšľahané vajcia a miešame do stuhnutia. Nakoniec vmiešame nastrúhaný syr a nasekanú petržlenovú vňať.

  2. 2

    Odležané mäso rozložíme na dosku, každý plát naplníme pripravenou plnkou a zvinieme. Previažeme niťou, alebo prichytíme špáradlami. Rolky prudko opečieme v panvici na rozpálenom oleji, potom ich preložíme do ohňovzdornej misy, polejeme výpekom, podlejeme vodou a pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. Občas podlejeme mäso vodou a prelejeme vypečenou šťavou.

  3. 3

    Plnenú krkovičku podávame so zemiakmi. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

bozulka
Dakujem za namet,uz som nieco take dlho nerobila ,ale u nas bravcove velmi nebezi tak budem robit z morcacieho maska a s ryzou a salatom.
Este nieco ja mam sice ostre velmi rada,ale nebude vela feferonka aj kayenske korenie? Alebo kazdy podla svojej chuti !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia