Karlovarské slaninkové knedle

sjuz - fotkasjuz, 18. januára 2010
Karlovarské slaninkové knedle
Foto: sjuz

Boli sme v Patinciach na pobyte - a mali úžasných kuchárov. Na večeru sme mali tieto knedličky s jelením gulášom a bola to báseň Zobraziť celý popisBoli sme v Patinciach na pobyte - a mali úžasných kuchárov. Na večeru sme mali tieto knedličky s jelením gulášom a bola to báseň :) Kuchár mi ochotne dal recept, a k nemu aj svoj mobil - vraj keď budem potrebovať radu, mám kedykoľvek zavolať... :))

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4
1
1
2 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Rožky pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Trochu osmahneme do zlata na cibuľke slaninku.Pridáme k rožkom, osolíme, pridáme vňať.

  2. 2

    Vajíčko rozšľaháme - buď v celku, alebo dáme zvlášť žľtok a bielok vyšľaháme do peny.

  3. 3

    Ak je hmota príliš hustá, pridáme trochu vlažného mlieka, ak je príliš riedka, zahustíme strúhankou ( nie múkou!)

  4. 4

    Hmotu si rozložíme na potravinársku fóliu a urobíme z nej valček. Zabalíme do fólie - zahneme konce a ušúľame valček, aby hmota bola bez vzduchových bublín.

  5. 5

    Varíme vo vode 15-20 min.

Diskusia k receptu

zela
Práve dnes som si kúpila časopis -Nový čas pre ženy - je tam tento recept pod názvom - ŽEMĽOVÉ SO SLANINKOU"- hneď po prečítaní som si zaumienila,že ich urobím. V recepte sa používajú žemle,ale či žemle,alebo rožky,to je jedno.Je tam aj recept na kapustu ku knedlikom.
sjuz
A je tam nejaká obmena?
Ja sa chystam na vikend na guláš a tieto knedlíky :)
nyja
Fúha, to vyzerá na dobrý recept :)
sjuz
My sme sa práve natlačili gulášom a týmito knedlíkmi:), boli fakt výborné a jednoduché. Pridávam foto. Obmena mi nenapadá - ale na tej stránke o knedlíkoch ich je pomerne dosť :)
lyali
@sjuz , hľadala som recept na karlovarskú knedľu a Tvoj sa mi páčil, tak som vyskúšala. Akurát som pridala o vajíčko naviac (asi som mala menšie vajíčka). Tej fólie som sa trochu "bála", ale podarilo sa mi urobiť valček a fólia udržala pekne tvar. A chutilo aj návšteve! Podávala som k hovädziemu na omáčke z čierneho piva, koreňovej zeleninky, domácej slaninky a kyslej smotany :-)
eis4
sú výborne a ,iné už nerobím. dakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia