Dolniacke pečené bravčové mäso

redakcia - fotkaredakcia, 25. januára 2010
4
porcie
10 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 PL
200 ml
4 ks
2 strúčiky
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Bravčové karé umyjeme, nakrájame na kotlety, ktoré naklepeme, pri kosti narežeme, osolíme a uložíme do ohňovzdornej misy. Obložíme kolieskami cibule, pomastíme a posypeme nasekanou zelerovou vňaťou.

  2. 2

    Pridáme rozotrený cesnak, podlejeme vývarom, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia podľa potreby podlievame. Mäkké mäso podlejeme vínom a zapečieme.

  3. 3

    Hotové mäso pokvapkáme roztopeným maslom.

Diskusia k receptu

Vymazať
bozulka
Od manzelovej mamicky som sa naucila piect bravcove maso takto:
maso osolime posypeme rascou,pokapeme OCTOM oblozime cibulou cesnakom,podlejeme trosku vodou a dame piect zakryte.Urcite bude vynikajuce
Vymazať
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Bozulka, ale na tento spôsob je lepšia lopatka ako karé nie? Karé by bolo asi suché. Pýtam sa, lebo mám doma len karé a tento recept sa mi páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia