Zeleninové rizoto

korecpatrik123 - bez fotkykorecpatrik123, 25. januára 2010
4
porcie
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
1 ks
200 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Umyjeme orestujeme ryžu na oleji a cibuli, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.

  2. 2

    Zeleninu uvaríme a scedíme

  3. 3

    Premiešame ryžu a zeleninu, ochutíme soľou a korením

  4. 4

    Podávame na tanieri posypané nastrúhaným syrom a nasekanou petržl. vňaťou.

Diskusia k receptu

brigita
Robievam to aj ja ale ja si dám najskôr podusiť zeleninu na cibulku a potom až ryžu premiešam a zalejem teplou vodou 5 minút nechám prejsť varom a asi 20 minút prikrité odpočinúť, zlahka premiešam vydličkou.Na tanieri posypem syrom. Je to možné dať tiež ako prílohu.
garanco
Myslím si, že je hriechom uvariť zeleninu a zliať ju. Ten vývar treba využiť na prípravu ryže.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia