Cibuľa

Energia 201 KJ
Kalórie 48,0 kcal2.4%
Sacharidy 9,60 g4.17%
Tuky 0,30 g0.43%
* cibuľa - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je cibuľa

prazdny

Grilovaná zelenina

Prílohy

Ugrilovaná zeleninka je vhodná ako príloha k mnohým jedlám.

prazdny

Zabíjačková polievka z bravčovej hlavy

Bravčové mäso

Očistenú hlavu dáme variť do vody, neskoršie pridáme krúpy a posolíme. Posekanú cibuľu a cesnak...

prazdny

Slezinová polievka

Bravčové mäso

Krúpy prepláchneme a dáme do slanej vody uvariť domäkka. Cibuľu nakrájame najemno a na masti ju...

prazdny

Zabíjačkový guláš v bochníku

Bravčové mäso

Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...

prazdny

Jednoduchá ryža

Bezmäsité jedlá

Neviete ako jednoducho pripraviť ryžu? Tu je jednoduchý návod.

prazdny

Syrová roláda

Bravčové mäso

Recept vhodný na každú párty.

prazdny

Gazdovský tanier

Bravčové mäso

Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...

prazdny

Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou

Hlavné jedlá

Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...

prazdny

Cesnakovo-cibuľové kura

Kuracie mäso

Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi obľúbený u...

prazdny

Cícerové karí

Bezmäsité jedlá

Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú...

prazdny

Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku

Večera

... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008

prazdny

Červený kapor

Hlavné jedlá

Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...

prazdny

Králik na korení

Bravčové mäso

Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...

prazdny

Žobrácka pochúťka

Hovädzie mäso

Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

prazdny

Zapečené klobásy

Bravčové mäso

Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...

prazdny

Toasty s párkami

Bravčové mäso

Plátky chleba opečieme z oboch strán. Z jednej strany natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou...

prazdny

Toasty

Hovädzie mäso

Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.

prazdny

Zbojnícka roláda

Hovädzie mäso

Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...

prazdny

Bravčové ražniči

Bravčové mäso

Klasické, vynikajúce a chutné jedlo pre akúkoľvek príležitosť.

prazdny

Zabíjačkový guláš

Bravčové mäso

Nezvyčajný recept pri zabíjačke.

prazdny

Fašírka s hríbmi

Bravčové mäso

Cibuľu osmažíme na masle, pridáme hríby, soľ a podusíme.

prazdny

Zapečená paštéta s bylinkami

Bravčové mäso

Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...

prazdny

Plátky starého otca

Bravčové mäso

Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a...

prazdny

Rebierko

Bravčové mäso

Do panvice dáme maslo, nakrájanú cibuľu, klobásu a hríby. Osolíme, okoreníme a krátko...

prazdny

Soté po maďarsky

Bravčové mäso

je to recept manželkinej kamarátky a je dobrý varím ho často

prazdny

Tuniakový šalát s cestovinou

Cestoviny

Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi. Suroviny sú pre dve osoby....

prazdny

Lesnícky tokáň

Bravčové mäso

Originál receptu aj s krásnou fotkou nájdete tu.

prazdny

Zbojnícke mäso so syrom

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...

prazdny

Krkovička pod cibuľovou perinou

Bravčové mäso

Na vymastený plech s trochou oleja uložíme na plátky nakrájanú vyklepanú krkovičku. Ochutíme ju soľou, ...

prazdny

Sliepka, ktorá si užila voľnosti

Kuracie mäso

Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...

prazdny

Bláznivé koleno

Bravčové mäso

Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...

prazdny

Mexická ostrá čili

Bravčové mäso

Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...

prazdny

Špízy z celých šampiňónov

Hovädzie mäso

Recept šéfkuchára Vladimíra Morochoviča za 10 €.

prazdny

Lovecký kotlíkový guláš

Hlavné jedlá

Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

prazdny

Domáce nátierky

Bezmäsité jedlá

Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno nakrájanú...