Jaternicová polievka s krvavničkou

redakcia - fotkaredakcia, 22. januára 2010
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 ks
1 ks
40 g
40 g
1,25 l
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Jaterničky a krvavničku vytlačíme z čreva a vidličkou roztlačíme. Na rozpustenej masti opražíme posekanú cibuľu, pridáme jaterničky a krvavničku, trochu popražíme a zalejeme vodou.

  2. 2

    Okoreníme mletým čiernym korením, majoránom a cesnakom rozotreným so soľou.

  3. 3

    Chvíľu povaríme a podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

Vymazať
zemo
Ja len k tomuto náročnému receptu pridávam dôležitú informáciu. Budete potrebovať okrem surovín nepostrádateľné pomôcky: sporák, hrniec, pokrievku, lyžicu, nožík, drevenú doštičku, handru na utieranie rozbarbranej polievky po celej kuchynskej linke a sporáku, lyžicu, tanier, polievkovú naberačku, hasičov a zdravotníkov. Aha - ešte aj právnika, cez ktorého dokážete z varechy.sk vysúdiť majland, lebo vás redakciia presne a dôsledne, ako v návodoch na americký tovar, neupozornila, že ak varíte polievku z jaternice a krvavnice, mali by ste byť dôkladne poučený o spôsobe sfunkčeniai plynového a elektrického sporáka. Teda, aký je medzi nimi pri ich zapaľovaní zásadný rozdiel.