Srdiečkové rizoto

egreska - fotkaegreska, 19. januára 2010
Srdiečkové rizoto
Foto: egreska
30 minút
príprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Srdiečka očistime,zbavime toho, čo sa nam nepači a nakrajame .Cibulku si orestujeme na oleji,pridame srdiečka,huby a mrazenu zeleninu.Podlejeme troškou vody,pridame bujon,koreniny,sol a dusime. Medzitym si uvarime ryžu zvlašt.

  2. 2

    .Ja ju robim v mikrovlnke,dam do sklenej misy,premyjem,pridam trošku viac vody ako je ryže.(odmeriam si to poharom),pridam sol,vegetu,olej a nadrobno nakrajanu cibulku.Zakryjem a dam na 15 minut.Hotovo.Nakoniec všetko spolu zmiešame a na tanieri posypeme syrom.Je to rychle jedlo a velmi chutne.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Srdiečkové rizoto máme veľmi radi - a je to pomerne lacné jedlo.
Ja sice robievam bez zeleninky, a v rúre, ale rizotá majú veľa variácií a práve srdiečka sú veľmi chutné mäsko :)
Aj u nás srdiečka idú a na rôzne spôsoby. Ani nie preto, že sú lacné, ale máme ich veľmi radi. Kedysi, keď sa predávali kurence s drobami, tak tam bolo jedno srdiečko a o to bola vždy oňho bitka.

Pridaj komentár k receptu: