Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 21. januára 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
3 strúčiky |
|
40 g |
|
|
|
150 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
40 g |
|
|
|
|
|
Cesto na tagliatelle: | |
500 g |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
|
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno, bobkový list, priklopíme a varíme asi 10 minút. Varené mušle vyberieme z vývaru a vylúpeme. Časť si necháme v lastúre na ozdobu. Na oleji orestujeme cesnak, cherry rajčinky a vylúpané mušle.
- 2
Pridáme blanžírovaný kel nakrájaný na kocky, zalejeme vývarom z mušlí a krátko povaríme. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením a nasekaným petržlenom.
- 3
Tagliatelle: Hladkú múku nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme vajce ozmiešané s vodou, sépiovou farbou a olejom. Osolíme a pomaly primiešavame do vajec múku, až máme hotové cesto. Cesto dôkladne prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi hodinu.
- 4
Cesto vyvaľkáme a nakrájame na kosoštvorce. Cestoviny varíme v osolenej vode asi 4 min. a nasypeme do ragú. Krátko povaríme a zjemníme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu