Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 21. januára 2010
Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 g
50 g
3 strúčiky
40 g
150 g
200 g
200 ml
40 g
Cesto na tagliatelle:
500 g
3 PL
3 PL
3 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno, bobkový list, priklopíme a varíme asi 10 minút. Varené mušle vyberieme z vývaru a vylúpeme. Časť si necháme v lastúre na ozdobu. Na oleji orestujeme cesnak, cherry rajčinky a vylúpané mušle.

  2. 2

    Pridáme blanžírovaný kel nakrájaný na kocky, zalejeme vývarom z mušlí a krátko povaríme. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením a nasekaným petržlenom.

  3. 3

    Tagliatelle: Hladkú múku nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme vajce ozmiešané s vodou, sépiovou farbou a olejom. Osolíme a pomaly primiešavame do vajec múku, až máme hotové cesto. Cesto dôkladne prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi hodinu.

  4. 4

    Cesto vyvaľkáme a nakrájame na kosoštvorce. Cestoviny varíme v osolenej vode asi 4 min. a nasypeme do ragú. Krátko povaríme a zjemníme maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia