Noky v šalviovej omáčke

brigita - bez fotkybrigita, 20. januára 2010

Recept mám z televízie a je od B.Polívku, mám ho odskúšaný a rada ho pripravujem ale radšej konzumujem.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
0,1 kg
0,1 kg
3 veľké
3 velké
3 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nadrobno nakrájame , osmažíme, pridáme surové rajčiny, nakrájané na malé kocky, podusiť, pridať zavárané rajčiny z konzervy alebo rajčinový pretlak,soľ korenie premiešať a pridať šalviu,chviľku povariť a podávať.

  2. 2

    Zo zemiakov múky a vajec urobiť cesto, vyformovať hrubšie noky /šúlance/ a vyvariť v osolenej vode asi 7-10 minúť.

  3. 3

    Noky uložíme na tanier a polejeme šalviovou omáčkou

Diskusia k receptu

kuchticka
Vysvetlite mi prosim, co je hruba muka?
Pokial viem, muka hruba je muka krupicova. Ja poznam muku hladku a muku hrubu=krupicovu.
bozulka
brigita urcite myslela muku hrubu a krupicu hrubu /je hrubsia nez muka hruba/ a pridava sa v pomere k hrubej muke 1/3 alebo 1/2. do zemiakovej knedle.
brigita
Máte pravdu s tou múkou.Ja tam dávam hrubú múku a detskú krupicu. Káždú podla svojej chuti. Niekedy polohrubú a detskú krupicu . Chyba sa stane aj profíkovi teda prečo nie mne.