Recept mám z televízie a je od B.Polívku, mám ho odskúšaný a rada ho pripravujem ale radšej konzumujem.
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nadrobno nakrájame , osmažíme, pridáme surové rajčiny, nakrájané na malé kocky, podusiť, pridať zavárané rajčiny z konzervy alebo rajčinový pretlak,soľ korenie premiešať a pridať šalviu,chviľku povariť a podávať.
- 2
Zo zemiakov múky a vajec urobiť cesto, vyformovať hrubšie noky /šúlance/ a vyvariť v osolenej vode asi 7-10 minúť.
- 3
Noky uložíme na tanier a polejeme šalviovou omáčkou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pokial viem, muka hruba je muka krupicova. Ja poznam muku hladku a muku hrubu=krupicovu.