porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. Osem listov oddelíme, osušíme a rebrá na plocho zrežeme. Pokrájané rožky namočíme do mlieka. Cibuľu nadrobno pokrájame, opražíme na masti, pridáme prelisovaný cesnak, očistené a pokrájané šampiňóny a krátko podusíme.
- 2
Mleté mäso zmiešame s podusenými šampiňónmi, vyžmýkanou žemľou, pridáme horčicu, vajce, okoreníme a dôkladne premiešame. Zmes rozdelíme na jednotlivé kapustné listy a zvinieme ich do závitkov. Každý závitok obalíme plátkom anglickej slaniny. Závitky vložíme do pekáča, podlejeme vodou a 30 minút dusíme vo vlastnej šťave v rúre pri teplote 180° C.
- 3
Hotové závitky vyberieme, výpek dolejeme studenou vodou do objemu 0,5 l a primiešame maggi šťavu k bravčovému mäsu. Omáčku necháme za občasného miešania zovrieť a krátko povaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu