Kapustové závitky v anglickej slanine

redakcia - fotkaredakcia, 26. januára 2010
4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
8 plátkov
1 PL
2 ks
2 ks
1 hlávka
100 g
1 ks
2 strúčiky
1 KL
1 KL
 štipka
4 ks




Postup

  1. 1

    Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. Osem listov oddelíme, osušíme a rebrá na plocho zrežeme. Pokrájané rožky namočíme do mlieka. Cibuľu nadrobno pokrájame, opražíme na masti, pridáme prelisovaný cesnak, očistené a pokrájané šampiňóny a krátko podusíme.

  2. 2

    Mleté mäso zmiešame s podusenými šampiňónmi, vyžmýkanou žemľou, pridáme horčicu, vajce, okoreníme a dôkladne premiešame. Zmes rozdelíme na jednotlivé kapustné listy a zvinieme ich do závitkov. Každý závitok obalíme plátkom anglickej slaniny. Závitky vložíme do pekáča, podlejeme vodou a 30 minút dusíme vo vlastnej šťave v rúre pri teplote 180° C.

  3. 3

    Hotové závitky vyberieme, výpek dolejeme studenou vodou do objemu 0,5 l a primiešame maggi šťavu k bravčovému mäsu. Omáčku necháme za občasného miešania zovrieť a krátko povaríme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia