Bryndza

Energia 1284 KJ
Kalórie 306,0 kcal15.3%
Sacharidy 1,60 g0.7%
Tuky 25,00 g35.71%
* bryndza - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je bryndza

prazdny

Brokolicovo-bryndzový zapekanec

Bezmäsité jedlá

Toto je taká rýchlovka pre milovníkov brokolice a bryndze.

prazdny

Cviklové palacinky s bryndzou a so špenátom

Bezmäsité jedlá

Tento rok sa nám urodilo iba veľmi málo červenej repy, neoplatí sa ju ani zazimovávať - tak ju postupne spracovávam....

prazdny

Kuracie prsia v bryndzovo-kôprovej perine s hráškovým pyré

Kuracie mäso

Kuracie prsia rozrežeme na rezne, osolíme, okoreníme z obidvoch strán. Na panvicu dáme olej...

prazdny

Bezlepkové pirohy varí Fero Joke

Hlavné jedlá

Tieto sexi pirohy jednoducho musíte vidieť! Výbuch známeho markizáka mal ostať mimo kamier.

prazdny

Bezlepkové bryndzové pirohy

Cestoviny

Osvedčená slovenská pochúťka...

prazdny

Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

Cestoviny

Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca,...

prazdny

Baklažánové roládky s bryndzou na restovanej cukete

Bezmäsité jedlá

Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou, nasekanou mätou, opraženými píniovými orieškami, dochutíme soľou a citrónovou...

prazdny

Bryndzové halušky s Makom

Bravčové mäso

Varí folklorista Jozef Mak :)

prazdny

Bryndzová panna cotta

Raňajky

Napriek tomu, že klasickú panna cottu ani podobné dezerty nemám rada, táto kombinácia ma zaujala...

prazdny

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou

Bravčové mäso

Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

prazdny

Celozrnné cuketové halušky s bryndzou a opečenou sušenou šunkou

Cestoviny

Bryndzové halušky mám veľmi rada. Ak sú dobre urobené je to ozaj delikatesa. A tieto...

prazdny

Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare

Bezmäsité jedlá

Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.

prazdny

Bryndzovníky

Bezmäsité jedlá

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.

prazdny

Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Zo surovín na palacinky pripravíme cestíčko, z ktorého na rozpálenej panvici urobíme 8 palaciniek.

prazdny

Lahodná pohánka s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Že bude toto jedlo výborné som tušila hneď, ako som videla suroviny k receptu (recept pochádza...

prazdny

Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.

prazdny

Vajíčka s pikantnou bryndzou na karamelizovanej šalotke

Bezmäsité jedlá

Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, vyberieme žĺtky, ...

prazdny

Šunkové rolky s bryndzovou penou

Raňajky

Cudzinci vždy začínajú spoznávať chute Slovenska cez bryndzové halušky. V profesionálnej gastronómii sme však tejto ikonickej lahôdke stále veľa...

prazdny

Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska

Národné jedlá EÚ

Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď...

prazdny

Podlesníky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

prazdny

Bryndzovo-tekvicové posúchy

Hlavné jedlá

Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme...

prazdny

Bryndzová pochúťka

Cestoviny

Je to rýchlo urobený obed alebo večera. Začínajú práce na záhradkách, tak možno príde vhod....

prazdny

Slaný kiš

Bezmäsité jedlá

Prvý jarný deň sa nám zachcelo koláčik... no nie klasicky sladký, ale slaný. Vhodný...

prazdny

Bryndzové halušky - pravé stredoslovenské

Cestoviny

Speváčka z folklórnej skupiny Družina Dana Kurtíková uvarí v našom štúdiu pravé stredoslovenské bryndzové halušky.

prazdny

Kváskový bryndzovník

Večera

Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...

prazdny

Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou

Bravčové mäso

Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji....