Bryndzová panna cotta

siuuu - fotkaSiuuu, 21. júla 2019 21:59
Ďalšie recepty »
Bryndzová panna cottaFoto: siuuu

Napriek tomu, že klasickú panna cottu ani podobné dezerty nemám rada, táto kombinácia ma zaujala do tej miery, že som sa rozhodla ju vyskúšať. Inšpirovala som sa receptom z Varechy (https://varecha.pravda.sk/.../bryndzova-panna-cotta.../71091-recept.html). Robila som dve verzie - pre môjho chlapa som urobila podľa originál receptu - s oškvarkami a pre mňa som recept upravila - podávala som ju s malinovou omáčkou - a bola to teda super parádna kombinácia.

2-4
porcie
10 min
príprava
5 min
tepelná úprava

Suroviny

120 g
150 ml (alebo na varenie)
2 plátky
podľa chuti
podľa chuti
cca 40 g
2 plátky
1 hrsť (čerstvé alebo mrazené)
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Želatínu si namočíne do studenej vody. Smotanu zahrejeme po bod varu, stiahneme z tepla, pridáme bryndzu a za stáleho miešania rozpustíme - trvá to iba chvíľu. Ochutíme jemne soľou a korením, prípadne bylinkami, vložíme vyžmýkanú želatínu, rozmiešame, nalejeme do silikónových formičiek a necháme úplne stuhnúť. Moje formičky sú také väčšie (priemer 8 cm, výška 5 cm) - jedna formička vydá aj na dve menšie porcie.

  2. 2

    Pre môjho muža som robila podľa originál receotu - príloha boli mleté oškvarky, na sucho opražená sušená šunka a cesnakový toast. Aj kvapka medu sa hodí. Toto je taká hutnejšia "chlapská" verzia.

    Bryndzová panna cotta - obrázok 2
  3. 3

    Ja mám radšej kontrastnejšie chute - pre seba som robila s malinovým coulis (malinová omáčka) - rozvarené mrazené maliny s kvapkou vody, ja som pridala aj kvapku levanduľového sirupu a višňového džemu. K tomu čerstvé maliny, kúsok opečenej sušenej šunky, kvapka medu a nasucho opečený toastík - dobrota (titulná foto).

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist