Heľpianske trhance fotorecept
Foto: bogar
S týmto receptom som sa prvý raz stretla u nás v práci, robí sa najmenším detičkám podľa noriem v školskej jedálni v MŠ. Zobraziť celý popisS týmto receptom som sa prvý raz stretla u nás v práci, robí sa najmenším detičkám podľa noriem v školskej jedálni v MŠ. Tak som skúsila okukať recept a pripraviť svoju variantu, keďže recept je trošku iný :) Čítala som, že sa má robiť aj domáce cesto na trhance, ale tak akosi nebol čas :D
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
10 ks stredné |
|
400 g (cestoviny) |
|
400 g |
|
150 ml (ľubovoľná okrem kyslej) |
|
100 g (v črievku) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
strúhaný |
|
|
|
|
|
Navrch: | |
150 g domáca |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky som si očistila a nachystala do osolenej vody nakrájané na malé kocky. Cibuľu som nakrájala taktiež na drobno.
-
2
Do misky som si vytlačila syr z črievka, pridala bryndzu a zaliala sójovou smotanou (nemusíte, môže byť akákoľvek, najlahodnejšia je však na šľahanie). Všetko spolu vymiešame, ja ako trik, aby to šlo ľahšie, používam vodu z vyvarených cestovín, to robím aj keď varím bryndzové halušky :D jednoducho stačí do tejto misky aj pridať teplú vyvarenú vodu - asi 3 PL.
-
3
Kým sa varili cestoviny a zemiaky, dala som si oprážať na jemnom ohni pokrájanú slaninku aj s kožou a po dôkladnom pomalom orestovaní som slaninu vybrala a kožu hodila do vody s cestovinami.
-
4
Do výpeku po slanine som hodila cibuľu a restovala na slabom ohni kým nebola krásne zlatohnedá.
-
5
Variace sa cestoviny som vyskúšala, keď boli mäkké, tak som ich scedila a kožu zo slaniny vyhodila. Scedené cestoviny som potom poliala rozpusteným maslom, pridala som uvarené scedené zemiaky, opraženú cibuľu, všetko dôkladne zamiešala a ochutnala. Pridala som štipku mletého čierneho korenia a bryndzovú zmes, premiešala, dochutila soľou, každý podľa svojej chuti.
-
6
Posypala som to opraženou slaninkou, jarnou cibuľkou a podávala so smotanou. Vynikajúce jedlo, odporúčam vyskúšať :)
veru áno , a chutné :) Ďakujem ....
jeeeej dakujem kraaaasne :-*
tak skusam kombinujem musim postupne laktozu a lepok vylucit kedze nemozem ich zial no ...
Někdy se stane, že náš trávicí trakt stávkuje, případně stávkují i přilehlé tělesné orgány. Pokud si to tělo, situace /či lekár/ žiada, jde jít i touto cestou. Kdo nezažil...
Něco jiného je podléhat módě bez vážných důvodů, ale to je o inom.
Držím pěstě, aby sa tělo opět naladilo, dostalo do formy! Jsi sluníčko! Měj hezký den!