Brokolicovo-bryndzový zapekanec
Foto: mirkajan
Toto je taká rýchlovka pre milovníkov brokolice a bryndze.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bataty (môžu byť aj zemiaky, tie však treba predpiecť trochu dlhšie) ošúpeme a nakrájame na kolieska. Uložíme do zapekacej misky, osolíme, posypeme drvenou rascou a pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a dáme zapiecť na cca 20 min pri 200 °C.
-
2
Medzitým si brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme buď napariť na cca 15 min alebo dáme variť asi na 3-4 minúty do vriacej vody. Po naparení (uvarení) brokolicu osolíme, premiešame s drvenou rascou a oreganom (alebo inými bylinkami).
- 3
Brokolicu uložíme na predpečené batáty. Ponorným mixérom si rozmixujeme bryndzu so smotanou a touto zmesou zalejeme rovnomerne brokolicu. Vrch posypeme slnečnicovými semienkami a dáme ešte zapiecť do rúry na cca 20 minút.
Tiež zapekaná brokolica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu