Zapekaná brokolica
Zapekaná brokolica

Brokolicovo-bryndzový zapekanec

mirkajan - fotkamirkajan, 4. novembra 2019
Brokolicovo-bryndzový zapekanec
Foto: mirkajan

Toto je taká rýchlovka pre milovníkov brokolice a bryndze.

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks menšie
2 ks
250 g
200 ml
  (iné bylinky podľa chuti)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bataty (môžu byť aj zemiaky, tie však treba predpiecť trochu dlhšie) ošúpeme a nakrájame na kolieska. Uložíme do zapekacej misky, osolíme, posypeme drvenou rascou a pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a dáme zapiecť na cca 20 min pri 200 °C.

    Brokolicovo-bryndzový zapekanec - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme buď napariť na cca 15 min alebo dáme variť asi na 3-4 minúty do vriacej vody. Po naparení (uvarení) brokolicu osolíme, premiešame s drvenou rascou a oreganom (alebo inými bylinkami).

  3. 3

    Brokolicu uložíme na predpečené batáty. Ponorným mixérom si rozmixujeme bryndzu so smotanou a touto zmesou zalejeme rovnomerne brokolicu. Vrch posypeme slnečnicovými semienkami a dáme ešte zapiecť do rúry na cca 20 minút.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: