Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy so slaninkou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 15. novembra 2019
Bryndzové pirohy so slaninkou (fotorecept)
Foto: Olinecka

Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať od zemiakov, slaninky, bryndze...

40-50 minút
príprava

Suroviny

500-700 g uvarené a nastruhané
2 ks
podľa potreby
Plnka:
125 g
podľa potreby
Dokončenie:
 domáca prerastená
 na posypanie
1 ks menšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, nastrúhame alebo popučíme. Pracovnú dosku posypeme múkou, vysypeme zemiaky a necháme vychladnúť.

    Bryndzové pirohy so slaninkou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Bryndzu, mleté čierne korenie a posekanú pažítku zmiešame spolu. Zo zemiakov, vajec, soli a múky vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a pohárom vykrojíme kolieska.

    Bryndzové pirohy so slaninkou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Kolieska plníme bryndzou, dáme do tvorítka na pirohy, uzavrieme, a aby sa pirohy neotvárali, pritlačíme boky vidličkou. V slanej vriacej vode uvaríme pirohy. Keď vyplávajú nahor, scedíme a necháme odkvapkať.

    Bryndzové pirohy so slaninkou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Slaninku nakrájame na malé kocky, opražíme do zlatista, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a orestujeme.

  5. 5

    Pirohy poukladáme na tanier, polejeme opraženou slaninkou, pridáme kyslú smotanu, posypeme pažítkou. Dobrú chuť všetkým.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Olinečka, môžem Ti trošku poradiť? Tvoritkom na pirohy vykroj spodnou časťou kolečko a vlož ho nahor do tvorítka a stlač...nič nemusíš dokončovať vidličkou, rozmer je presný a slúži presne na to...Inak recept máš výborný!

Pridaj komentár k receptu: