Bryndzové pirohy so slaninkou fotorecept
Foto: Olinecka
Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať od zemiakov, slaninky, bryndze...
príprava
Suroviny
500-700 g uvarené a nastruhané |
|
2 ks |
|
|
|
podľa potreby |
|
Plnka: | |
125 g |
|
podľa potreby |
|
|
|
Dokončenie: | |
domáca prerastená |
|
|
|
na posypanie |
|
1 ks menšia |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, nastrúhame alebo popučíme. Pracovnú dosku posypeme múkou, vysypeme zemiaky a necháme vychladnúť.
-
2
Bryndzu, mleté čierne korenie a posekanú pažítku zmiešame spolu. Zo zemiakov, vajec, soli a múky vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a pohárom vykrojíme kolieska.
-
3
Kolieska plníme bryndzou, dáme do tvorítka na pirohy, uzavrieme, a aby sa pirohy neotvárali, pritlačíme boky vidličkou. V slanej vriacej vode uvaríme pirohy. Keď vyplávajú nahor, scedíme a necháme odkvapkať.
-
4
Slaninku nakrájame na malé kocky, opražíme do zlatista, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a orestujeme.
- 5
Pirohy poukladáme na tanier, polejeme opraženou slaninkou, pridáme kyslú smotanu, posypeme pažítkou. Dobrú chuť všetkým.
Tiež bryndzové pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Aj tebe @haji , krásny víkend. Iba sa po nich zaprašilo mali sme, výborný obedík. Pozdravujem
Ďakujem pekne dievčatá,som rada že sa recept páči prajem, krásny víkend, všetkým.
Ďakujem za krásny komentik, pozdravujem.