Hubová polievka
Hubová polievka

Hríbovo-bryndzová polievka

eskimo - bez fotkyeskimo, 25. novembra 2019
Hríbovo-bryndzová polievka
Foto: eskimo
6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

2 hrste
3 ks veľké
250 g
250 g pochúťková




Postup

  1. 1

    Dve hrste hríbov udusíme na cibulke a oleji pol hodinu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, drvenú rascu, soľ a trošku mletej papriky.

  2. 2

    Keď sú zemiačky mäkké, pridáme 250 gramov bryndze a 250 gramov kyslej pochúťkovej smotany. Vodu podľa potreby.

  3. 3

    Táto polievka je jednoduchá a je naozaj skvelá. Prajem dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

evanaaa
Kedy vlastne pridáme vodu, až keď sú zemiaky mäkké? Alebo hneď, ako ich pridáme k poduseným hríbom?
eskimo
@evanaaa (25.11.2019 18:52)

Ked dame zemiaky dame tolko vody aby boli ponorene a potom zas podla toho kolko chcete polievky a aku hustu ☺
ampara
Robievam rovnako, ale bez hribov, vyskúšam aj s nimi. Možno by bolo dobre dať do receptu, že sa nesmie prevariť,lebo bryndza sa zrazí.
blbcekvar
Rýchly, jednoduchý a chutný recept...pridal som si k tomu mleté korenie, nakrajane jemne restovane parky, volske oko a jemne nakrajanu pazitku, vynechal som mletu papriku lebo som nemal :D...tiez to bolo dobré