Bezlepkové bryndzové pirohy
Bezlepkové bryndzové pirohy

Bezlepkové bryndzové pirohy

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 4. septembra 2019. Komerčný recept.

Osvedčená slovenská pochúťka...

Suroviny

Cesto:
220 g
150 g uvarené postrúhané
1 ks
1 KL
3 PL
Bryndzová plnka:
125 g
100 g uvarené postrúhané
podľa chuti
Okrem toho:
 (na podsypanie)
100 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Uvaríme zemiaky - postrúhame alebo ich pretlačíme. Zemiaky zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Bryndzová plnka: Bryndzu zmiešame s uvarenými a postrúhanými zemiakmi. Dochutíme čiernym mletým korením.

  3. 3

    Rozvaľkáme cesto na 3 mm hrúbku. Povykrajujeme kolieska a uložíme guľku plnky. Cesto uzavrieme formou na pirohy.

  4. 4

    Pirohy uvaríme v osolenej vriacej vode. Ak vyplávajú na povrch necháme ešte 5 minút povariť a potom vyberieme.

  5. 5

    Polejeme olejom alebo masťou, posypeme opraženou slaninou príp. cibuľou a servírujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia