Bezlepkové bryndzové pirohy
Foto: potravinarskavyrobaliana
Osvedčená slovenská pochúťka...
Suroviny
Cesto: | |
220 g |
|
150 g uvarené postrúhané |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
3 PL |
|
Bryndzová plnka: | |
125 g |
|
100 g uvarené postrúhané |
|
podľa chuti |
|
Okrem toho: | |
(na podsypanie) |
|
|
|
100 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Uvaríme zemiaky - postrúhame alebo ich pretlačíme. Zemiaky zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto.
- 2
Bryndzová plnka: Bryndzu zmiešame s uvarenými a postrúhanými zemiakmi. Dochutíme čiernym mletým korením.
- 3
Rozvaľkáme cesto na 3 mm hrúbku. Povykrajujeme kolieska a uložíme guľku plnky. Cesto uzavrieme formou na pirohy.
- 4
Pirohy uvaríme v osolenej vriacej vode. Ak vyplávajú na povrch necháme ešte 5 minút povariť a potom vyberieme.
- 5
Polejeme olejom alebo masťou, posypeme opraženou slaninou príp. cibuľou a servírujeme.
Tiež bryndzové pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu