Cviklové palacinky s bryndzou a so špenátom
Foto: siuuu
Tento rok sa nám urodilo iba veľmi málo červenej repy, neoplatí sa ju ani zazimovávať - tak ju postupne spracovávam. Na raňajky boli Zobraziť celý popisTento rok sa nám urodilo iba veľmi málo červenej repy, neoplatí sa ju ani zazimovávať - tak ju postupne spracovávam. Na raňajky boli veselé ružové palacinky plnené bryndzou, špenátom a jarnou cibuľkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
2 ks menšie |
|
1 ks stredne veľká (uvarená) |
|
štipka |
|
1-1,5 dl |
|
1 PL (na potretie panvice) |
|
60 g |
|
1 PL |
|
1 PL neochutený |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1-2 hrste |
|
1-2 ks |
|
Postup
-
1
Uvarenú červenú repu rozmixujeme na jemné pyré, pridáme k nej vajíčka, múku, soľ, mlieko podľa potreby, vymiešame cestíčko, ktoré necháme pár minút odstáť. Potom na olejom jemne potretej panvici klasicky upečieme palacinky. Necháme vychladnúť.
- 2
Na plnku zmiešame bryndzu, Lučinu, jogurt, soľ a korenie. Každú palacinku potrieme plnkou, posypeme posekanou jarnou cibuľkou a umytými a osušenými špenátovými listami, zrolujeme a necháme v chladničke stuhnúť. Ja som robila večer a ráno boli na raňajky.
Tiež cviklové palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som rada že chutili ... a rovnako som rada, že si každý recept doplní podľa svojich chutí. Ja aj keď robím ten istý recept opakovane, väčšinou vždy chutí kúsok inak (samozrejme okrem receptov, kde sa vyžaduje striktné dodržanie pomeru surovín) - občas niečo pridám, občas uberiem - aj o tom je varenie, o improvizácii, skúšaní a kombinovaní chutí a surovín.