Cviklové palacinky
Cviklové palacinky

Cviklové palacinky s bryndzou a so špenátom

siuuu - fotkasiuuu, 21. októbra 2019
Cviklové palacinky s bryndzou a so špenátom
Foto: siuuu

Tento rok sa nám urodilo iba veľmi málo červenej repy, neoplatí sa ju ani zazimovávať - tak ju postupne spracovávam. Na raňajky boli Zobraziť celý popisTento rok sa nám urodilo iba veľmi málo červenej repy, neoplatí sa ju ani zazimovávať - tak ju postupne spracovávam. Na raňajky boli veselé ružové palacinky plnené bryndzou, špenátom a jarnou cibuľkou.

2-3
porcie
10 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 ks menšie
1 ks stredne veľká (uvarená)
štipka
1-1,5 dl
1 PL (na potretie panvice)
60 g
1 PL
1 PL neochutený
podľa chuti
podľa chuti
1-2 hrste
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Uvarenú červenú repu rozmixujeme na jemné pyré, pridáme k nej vajíčka, múku, soľ, mlieko podľa potreby, vymiešame cestíčko, ktoré necháme pár minút odstáť. Potom na olejom jemne potretej panvici klasicky upečieme palacinky. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na plnku zmiešame bryndzu, Lučinu, jogurt, soľ a korenie. Každú palacinku potrieme plnkou, posypeme posekanou jarnou cibuľkou a umytými a osušenými špenátovými listami, zrolujeme a necháme v chladničke stuhnúť. Ja som robila večer a ráno boli na raňajky.

Diskusia k receptu

haji
Přesně, veselé růžové palačinky, super nápad i foto!! Velmi povedený receptík, jsi šikulka!!
1x siuuu
bagiro
Tak dnes som ich spravila, sú úžasné ❤️. Len dovolím si povedať, že ja som pridala kúštik majoránky, čierneho korenia a cesnakového prášku a sú famózne :-) ďakujem za úžasný recept!!!
2x haji a siuuu
siuuu
@bagiro (24.10.2019 19:41)

Som rada že chutili ... a rovnako som rada, že si každý recept doplní podľa svojich chutí. Ja aj keď robím ten istý recept opakovane, väčšinou vždy chutí kúsok inak (samozrejme okrem receptov, kde sa vyžaduje striktné dodržanie pomeru surovín) - občas niečo pridám, občas uberiem - aj o tom je varenie, o improvizácii, skúšaní a kombinovaní chutí a surovín.
1x bagiro