Cestoviny s bryndzou
Cestoviny s bryndzou

Špecle s bryndzou a kyslou smotanou fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 9. novembra 2019
Špecle s bryndzou a kyslou smotanou (fotorecept)
Foto: kvakac

Je to veľmi rýchla napodobenina zemiakových halušiek bez kopy špinavého riadu.

3
porcie
4 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (Spätzle - Kaufland alebo Lidl)
125 g
3 PL
70 g (bez mäsa)
 (kto chce)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pri tomto si nakrájame slaninu a v hlbokej panvici ju opražíme na oškvarky.

    Špecle s bryndzou a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Počas praženia slaniny si zmiešame bryndzu a kyslú smotanu.

    Špecle s bryndzou a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vzniknutej masti od slaniny opražíme spätzle, aby sa pekne obalili masťou.

    Špecle s bryndzou a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naložíme na tanier, pridáme zmiešanú bryndzu so smotanou. Premiešame a kto chce si na to dá ešte mladú nakrájanú cibuľku. A máme hotové za necelých pätnásť minút bez nejakých lepkavých riadov od cesta.

    Špecle s bryndzou a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
marienka ja kupujem bryndzu kluknavsku pravu len zo suroveho ovcieho mlieka je sice ovela drahsia ako tie fejky co sa predavaju pod pojmom "bryndza" ale ta chut na haluskach ....:) alebo chlebe :D
... takéto niečo chce, smiem, môžem! Ruky mi neodpadnú, keď "špecle" pripravím hoci aj vlastnoručne. Dokonc mám aj "origo" rcp v KK "Kulinarische Streifzüge durch Schwaben", ktorú mi vo februári 1993, pri ofeciálnej návšteve, aj s podpisom, venoval riaditeľ OSchLw gen. Köpke. Na super "kvitujem" kombináciu s našou bryndzou. ... ta troto mušim oprobovac! Pekný výkrok do nového týždňa, Kvačko!
@kvakac (11.11.2019 08:15)

... vážený a milý priateľ, nechcem poučovať, ale základný variant je bez zemiakov! Ako sa hovorí u nás doma na Ďalekom Východe, inak aj obľúbená hláška Paľka Mikulíka, B. P., ... aj tak še dá, i tak še dá! ... ta ňe?
Alsaské spatzele vsetci milujeme, ved sa hodia ku gulasu, paprikasu i k svieckovej, len na ne treba striehnut v obchode. Nie su casto a ked je len jedno balenie, nestaci !!! Daju sa pekne pripravit i doma a hlavne zamrazit. Nuz dobre ste urobili s tou bryndzou, aj ja to vyskusam. vdaka za skvely napad.

Pridaj komentár k receptu: