Špecle s bryndzou a kyslou smotanou fotorecept
Foto: kvakac
Je to veľmi rýchla napodobenina zemiakových halušiek bez kopy špinavého riadu.
3
porcie
porcie
4 minút
príprava
príprava
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pri tomto si nakrájame slaninu a v hlbokej panvici ju opražíme na oškvarky.
-
2
Počas praženia slaniny si zmiešame bryndzu a kyslú smotanu.
-
3
Na vzniknutej masti od slaniny opražíme spätzle, aby sa pekne obalili masťou.
-
4
Naložíme na tanier, pridáme zmiešanú bryndzu so smotanou. Premiešame a kto chce si na to dá ešte mladú nakrájanú cibuľku. A máme hotové za necelých pätnásť minút bez nejakých lepkavých riadov od cesta.
My máme predajnu s vyrobkami zo salaša Zázrivá. Bryndza sa kupuje na gramy, napr. 200 g. Majú aj miešanú bryndzu s kravským syrom alebo drahšiu 100 % ovčiu. Mňam.
Vďaka za milý koment. Je to zemiakové cesto a nám veľmi chutí .
... vážený a milý priateľ, nechcem poučovať, ale základný variant je bez zemiakov! Ako sa hovorí u nás doma na Ďalekom Východe, inak aj obľúbená hláška Paľka Mikulíka, B. P., ... aj tak še dá, i tak še dá! ... ta ňe?