Bezlepkové bryndzové halušky
Bezlepkové bryndzové halušky

Bezlepkové bryndzové halušky

novalim - fotkanovalim, 25. apríla 2020. Komerčný recept.
Bezlepkové bryndzové halušky
Foto: Novalim
15 minút
príprava
30-4O minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
450 ml
250 g
3 PL
150 g prerastená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vhodnej miske vymiešame obsah vrecka so 4,5 dl studenej vody na homogénne redšie cesto (asi 1 min.)

  2. 2

    Necháme odstáť 4-5 minút a potom zhustnuté cesto vareškou alebo ručným mixérom šľaháme asi 2 minúty.

  3. 3

    Halušky hádžeme do vriacej, mierne osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme ešte podľa veľkosti 1-2 minúty. Uvarené halušky scedíme, prípadne ich prepláchneme studenou vodou.

  4. 4

    Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou do hladka. Slaninu nakrájame na malé kúsky a opražíme ju do chrumkava.

  5. 5

    Uvarené halušky premiešame s bryndzou, naložíme na tanier a podávame ich s opraženou slaninkou a trochou vypečeného tuku.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre