Recepty, kde je bravčové
Bravčové stehno s hubami a so špaldovými krúpami
Krúpy: Krúpy najskôr prepláchneme, necháme asi 10 minút namočené. Medzitým nakrájame cibuľu a roztopíme
masť v...
Bravčové kocky z Hurbanovej pod Bankovom
Niet nad domácu kuchyňu! U nás či u Vás. Každý máme svoj domov s úžasnými spomienkami...
Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.
Segedínsky guláš
V slovenských domácnostiach veľmi obľúbená klasika z kyslej kapusty a bravčového mäsa, ktorá dodá telu množstvo...
Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke
Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské,
ktoré podobne...
Pomaly pečené bravčové koleno v liatine
Pomaly pečené bravčové koleno presne tak, ako som si ho predstavovala a chutilo výborne!...
Mäsové guľky s kyslou kapustou
Jednoduchý obed či večera
pre tých, ktorí milujú kyslú
kapustu.
Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom
V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ,
mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku....
Vianočná kapustnica so zemiakmi
Kapustnica je základ slovenskej kuchyne
a táto je naozaj výborna.
Plnená paprika s kuracou fašírkou
Aby to bolo aj pre chlapov je to strihnuté oškvarkami. Nuž riadna maškrta. Kam sa...
Plnená paprika s bezlepkovou parenou knedľou
Máte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej
podávať nadýchanú bezgluténovú parenú knedľu Novalim....
Bravčový perkelt s fazuľou na mamin spôsob
U nás doma bol vždy vítaný a volali sme ho fazuľový guláš. Najlepší je s chlebom...
Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho
piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...
Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...
Bravčové soté so zemiakovou plackou
Tentokrát nám ďalšiu slovenskú dobrotu zo salaša pripravili Jozef Mak a Juraj Bača.
Bravčové mäso v paradajkovej omáčke
Pridávam môj recept na bravčové plátky
v paradajkovej omáčke.
Plukovnícky guláš
Tento recept som počul v Rádiu
Slovensko1. Máme ho veľmi radi a
je veľmi jednoduchý...
Kuřecí galantina
Kuře vykostíme na plát, který přikryjeme folií a naklepeme. Osolíme a opepříme.
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Toto je jeden z mojich receptov na mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)
Toto je môj recept na ohnivé mäso s
plackou tak ako chutí nám.
Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemný knedlík z toustového chleba
Maso osolíme, posypeme trochou drceného kmínu (rasce) a dáme do pekáčku. Přidáme na větší kusy...
Veselá hamburská kýta
Maso prošpikujeme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.
Tekvicový prívarok s mäsovým perkeltom
Mäso pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu
speníme na oleji, osolíme, pridáme mäso,
mleté čierne...
Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na asi 150 g kusy. Vyklepeme,
osolíme, okoreníme, ...
Mäsové „hortobádske“palacinky
Cibuľu nakrájame na malé
kocky a opražíme na masti
dozlatista. Odstavíme z ohňa
a pridáme mletú papriku, paradajkový...
Chebureki
1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca...
Guľky z mletého mäsa s paradajkovou omáčkou
Na olivovovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme talianske bylinky (ak nemáte, stačí aj...
Bravčové stehno s hubami a so špaldovými krúpami
Krúpy: Krúpy najskôr prepláchneme, necháme asi 10 minút namočené. Medzitým nakrájame cibuľu a roztopíme masť v...
Bravčové kocky z Hurbanovej pod Bankovom
Niet nad domácu kuchyňu! U nás či u Vás. Každý máme svoj domov s úžasnými spomienkami...
Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.
Segedínsky guláš
V slovenských domácnostiach veľmi obľúbená klasika z kyslej kapusty a bravčového mäsa, ktorá dodá telu množstvo...
Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke
Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské, ktoré podobne...
Pomaly pečené bravčové koleno v liatine
Pomaly pečené bravčové koleno presne tak, ako som si ho predstavovala a chutilo výborne!...
Mäsové guľky s kyslou kapustou
Jednoduchý obed či večera pre tých, ktorí milujú kyslú kapustu.
Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom
V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku....
Vianočná kapustnica so zemiakmi
Kapustnica je základ slovenskej kuchyne a táto je naozaj výborna.
Plnená paprika s kuracou fašírkou
Aby to bolo aj pre chlapov je to strihnuté oškvarkami. Nuž riadna maškrta. Kam sa...
Plnená paprika s bezlepkovou parenou knedľou
Máte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej podávať nadýchanú bezgluténovú parenú knedľu Novalim....
Bravčový perkelt s fazuľou na mamin spôsob
U nás doma bol vždy vítaný a volali sme ho fazuľový guláš. Najlepší je s chlebom...
Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...
Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...
Bravčové soté so zemiakovou plackou
Tentokrát nám ďalšiu slovenskú dobrotu zo salaša pripravili Jozef Mak a Juraj Bača.
Bravčové mäso v paradajkovej omáčke
Pridávam môj recept na bravčové plátky v paradajkovej omáčke.
Plukovnícky guláš
Tento recept som počul v Rádiu Slovensko1. Máme ho veľmi radi a je veľmi jednoduchý...
Kuřecí galantina
Kuře vykostíme na plát, který přikryjeme folií a naklepeme. Osolíme a opepříme.
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Toto je jeden z mojich receptov na mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
Ohnivé mäso so zemiakovou plackou (babou)
Toto je môj recept na ohnivé mäso s plackou tak ako chutí nám.
Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemný knedlík z toustového chleba
Maso osolíme, posypeme trochou drceného kmínu (rasce) a dáme do pekáčku. Přidáme na větší kusy...
Veselá hamburská kýta
Maso prošpikujeme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.
Tekvicový prívarok s mäsovým perkeltom
Mäso pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, osolíme, pridáme mäso, mleté čierne...
Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na asi 150 g kusy. Vyklepeme, osolíme, okoreníme, ...
Mäsové „hortobádske“palacinky
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový...
Chebureki
1 hrnček = 250 ml. Cesto: Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime a cesto necháme cca...
Guľky z mletého mäsa s paradajkovou omáčkou
Na olivovovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme talianske bylinky (ak nemáte, stačí aj...