Zemiaky s kalerábom a bravčovým mäsom na vidiecky spôsob fotorecept
Foto: kvakac
Tento recept je od @Haji, len som ho upravil, aby bol aj pre lenivého kuchára ako som ja a pravda trošku vylepšil.
Zdroj: Recept od @Haji
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky a kaleráb očistíme a nakrájame asi na 2 cm kúsky. Mäso a klobásku pokrájame na kúsky - veľkosť prispôsobíme nakrájaným zemiakom. Všetky suroviny dáme do nádoby, kde všetko osolíme a okoreníme. Premiešame to spolu.
-
2
Pripravíme si hrniec, ktorý pôjde do rúry. Ja som použil liatinový. Olejom vytrieme spodok hrnca a naložíme do neho nakrájane suroviny. Na vrch dáme plátky masla.
-
3
Vlejeme smotanu a dolejeme vodou po vrch surovín. Prikryjeme pokrievkou a dáme hrniec do rúry na 1,5 hodiny piecť pri teplote 200 °C.
-
4
Po tomto čase vypneme rúru a necháme ešte pol hodinu postáť. Takto to vyzerá vytiahnuté z rúry. Vôňa sa šíri po celej kuchyni.
-
5
Naložíme na tanier aj so šťavou. Tá je tiež vynikajúca. Je to jedlo z jedného hrnca, ktoré je vynikajúcej chuti a ľahko stráviteľné. A keď vám ostane šťava v hrnci, tú potom použijeme na polievku. Nám to veľmi chutilo, že sme si museli naložiť dupľu. Ten kaleráb so zemiakmi, maslom a smotanou, to ohromne ochutí. Takže ešte raz vďaka za nápad @haji.
Díky za povýšení, posunutí receptu, jsi šikovný!
Ja ďakujem recept. Veru deťom chutilo aj mne. Je to veľmi dobré, ale aj diétne. Mne to strašné rýchlo vytrávilo. Preto je to dobré aj na večeru.
Vďaka za koment. Máš pravdu je to chutne.
Vďaka za koment. Predpokladáš správne. Môj názor je môžem sa vybodnúť na estetiku a hlavne že to chutí. Koniec koncov kto nechce smotanu tak ju nedá a nemusí potom riešiť také zložité veci - ta ne.
A ešte by som ťa chcel vidieť ako vyťahuješ riadne horúci vyše päť kilový hrniec z rúry naleješ smotanu a potom ho tam dávaš späť.
Nabízí se to samo. Vyměnit smetanu na vaření za smetanu šlehačkovou /víceprocentní/ a dát o fous méně másla. To půjde vychytat. A když ne, tak ne. Nejde o život.
Vďaka za koment. Aj keď to na oko nevyzerá vábne, no opak je pravdou, je to veľmi chutne.
To mi je všetko jasné a kto chce si poradí čí už so smotanou, alebo bez nej. Ja som mal otvorenú na varenie, tak som použil tu. Viem že ty chceš každému dobré. No mňa dojíma ta ohromná starostlivosť niektorých iných varechačov až k slzám a zrovná na moje recepty. Celu dobu sa neozvú ani recept nedajú, ako náhle dám recept už mi chcú pomôcť.
Ano, jsi v hledáčku, to máš pravdu. Pro něco to bude. Žeby jsi "uměl"?! To pak přitahuje pozornost, ego a tak. Věř, že kdyby tvoje vaření stálo "za kočku", bude klid. Krásnou neděli!
P.S. Vždy mi dojde na um reklama na fidorku: "Když musíš, tak musíš!"
Ty si tu pomerne kratko, tak si nezazil komenty pod mojimi rcp, tie boli inak vyzivne, toto je len chaby odvar.
Mal si urobit ako som ti uz raz radila: odobrat horucu tekutinu do misky, pridat do nej smotanu, rozmiesat a vyliat do jedla. Smotana neutrpi tepelny sok a nemala by sa zrazit.
Inak mna toto jedlo neoslovilo, neviem si predstavit tu chut, ale mozno by som bola prekvapena.
Vďaka za koment. Veď ja som to dal naraz všetko hrnca a ten som šupol do rúry. Takže žiadne páranie sa s tým. Práve s tou chuťou by si bola prekvapená je to fakt dobré. Ja som to robil na próbu a zachutilo nám to. Robil som to takto, aby to nebola príloha, ale samostatné jedlo. Ta smotana je len bonus, kto chce si ju dá.
Vďaka za koment. Máš pravdu je to pochúťka. No ja som to len prispôsobil na jeden hrniec, tak lenivá podoba. Peknú nedeľu želám.
Vďaka za koment. Máš pravdu, tak aj ja rozmýšľam. Kto má rád varený kareláb, tak pre toho v spojení s ostatnými surovinami to bude chutne. Nám to veru chutilo.
Ja ho veru vyskúšam.Dám potom vedieť ako nám chutil.My máme kaleráb radi,a dávame ho občas aj do polievky.
Aby som nezabudol.Ja som dal smotanu na šľahanie,a ešte aj jeden bobkový list.Ináč všetko presne podľa receptu.Tá klbása tomu dala krásnu červenú farbu.
Vďaka za odozvu, som rád že aj vám chutilo. Máš pravdu ten kaleráb dáva tomu veľmi dobrú chuť. Máš to veru parádne.
Ja som to skúsil,a na moje chuťové poháriky veľmi chutné.Aj moje baby ma pochválili.Ešte že tam nemuseli ísť paradajky:-))))))
haha, ja by som ich tam aj veru dala :-)
Ty jsi ale podšívka hříchu! haha